Čišćenje jetre: Eliksir od samo tri sastojka koji eliminira masnoće i toksine

Jetru, najveću žlijezdu u tijelu, najviše poznajemo po tome što iz organizma uklanja štetne tvari, ali njena uloga još je veća. U njoj se pohranjuju željezo i određeni vitamini te glukoza koju jetra otpušta u krvotok kada je tijelu potrebno više šećera za energiju.

Jetra također otpušta stara crvena krvna zrnca, inzulin i druge hormone. Zato je jako važno da je ovaj organ uvijek u top formi.

Jetra služi i za skladištenje hranjivih tvari te neutraliziranje štetnih tvari. No, današnja prehrana puna je štetnih tvari koje jetra ne može sama uništiti zbog čega joj je potrebna sva moguća pomoć, prenosi Zadovoljna.hr.

Eliksir koji pročišćava jetru i cijeli organizam sadrži samo tri sastojka: maslinovo ulje, limunov sok i kurkumu.

Sastojci za eliksir:

1 velika žlica maslinova ulja

1 velika žlica limunova soka

1/2 male žličice kurkume

Pomiješajte sve sastojke i svako jutro popijte na prazan želudac. I maslinovo ulje i limunov sok krcati su antioksidantima koji uklanjaju višak slobodnih radikala, štite zdrave stanice od oštećenja te neutraliziraju toksine. Kurkumin, aktivni sastojak kurkume, regenerira jetru i ublažava oštećenja na njoj, a također uklanja masnoće, piše Zadovoljna.hr.

(TIP/Foto: Pixabay.com)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.