Zbog čega smo nesigurni u vezi: Je li mu prošla bila bolja, je li joj bivši bio ‘veći’ od mene…?

Pitao je partnericu koliki je bio najveći penis kojeg je imala, znajući da njegov nije velik, a ona je rekla da je njezin bivši imao stvarno pozamašan – 30 centimetara. Bio je šokiran i prihvatio to mirno, ali…

Britanska stručnjakinja za seks i odnose Tracey Cox, dijeli iskustva mnogih koji joj pričaju o tome što ih plaši kod ljubavnika. Mnoge brinu situacije poput onih što će partner misliti o njihovim nestašlucima iz davnina, i dok većina može nastaviti dalje i prijeći preko toga, neki su opsjednuti prošlošću svog ljubavnika.

Uznemirujuće je pomisliti da je osoba u koju smo sada zaljubljeni prije voljela druge. I ne samo to, nego da su se i seksali. Ljubili su se, lizali, doživljavali orgazam s njima… Pitate se jesu li možda sve te stvari voljeli raditi više s drugima, nego što to vole raditi s vama.

Ne postoji živuća osoba koja nije osjetila strah od partnerove bivše ljubavi ili seksualne prošlosti. Nije ugodno razmišljati o partneru u klinču s drugima, a također može biti jednako neugodno brinuti se o tome što bi i oni mislili o nama kada bi znali što smo zapravo sve radili.

Što ako je partner imao više ljubavnika od vas, što ako otkrije da ste spavali s puno više ljudi nego oni, hoće li se šokirati ako priznate neki fetiš, što ako je probao sve i može im sada biti dosadno, što ako želi nešto za što niste zainteresirani, što ako sazna neku skrivenu tajnu…

Mnogo je burnih svađa izazvano kada jedan partner prizna nešto što drugome nije baš po volji. Ali većina nađe način da se pomiri s tim, najčešće prilično razumnim prihvaćanjem da u vezi toga više ne može ništa učiniti, prenosi 24sata.hr.

Drugi se ne mogu kloniti paranoičnih misli.

Cox je zamolila neke da joj anonimno kažu jesu li se ikada osjećali progonjeni ili zastrašeni prošlošću partnera i otkriva što su neki od njih podijelili s njom.

‘Uvijek se hvali kako je njegova bivša bila sjajna u krevetu’

Olivia (24) sa svojim je dečkom 18 mjeseci.

– Naša veza traje i gasi se zbog njegove bivše. Prije nešto više od godinu dana izlazili su zajedno, ali iako ga je ona ostavila, ostali su dobri prijatelji. Uvijek lajka njezine objave na društvenim mrežama i komentira koliko je lijepa ili seksi. Na početku naše veze stalno bi se hvalio kako je sjajna u krevetu, što mu je radila i takve stvari. Često je spominjao koliko je seksi. Ne znam što pokušava, ali zna da me to jako uzrujava – ispričala je Olivia koja napominje kako on sada više ne priča o njoj, ali još uvijek komunicira s njom na mreži.

Svaki put kad imaju seks, ona misli da on želi da je s bivšom, a ne s njom. Kad zatvori oči, brine se da zamišlja kako prodire u tijelo te djevojke, a ne u njezino.

– Mislim da imamo pristojan seks i on izgleda zadovoljno, ali ne priča o tome, kao što to radi kada je ona u pitanju. Ona je razlog zašto se rastajemo. Pokušavam ne gledati njezin Instagram, ali ne mogu si pomoći. Ona je jedna od onih djevojaka koje su radile sve, usne, grudi, filere, ekstenzije za kosu, umjetne nokte, lažni ten. Ali nekako uspijeva izgledati sjajno, a ne neukusno – dodaje cura i kaže kako ona izgleda puno prirodnije od nje, što se njemu, bar prema njegovim riječima, sviđa kod nje, ali uvijek komentira izgled bivše.

Zamolila ga je da prekine kontakt s njom, ali on to odbija i zbog toga su se i razišli.

– Onda mi nedostaje, vraćam mu se i pokušavam prihvatiti njihovo ‘prijateljstvo’, dok mi sve opet ne postane previše. Mislim da moj dečko nije spavao s puno žena, naš broj je otprilike isti. Ali on ne poznaje moje bivše ljubavnike i ja mu sigurno ne govorim koliko su bili dobri u krevetu, iako sam s jednim doživjela najbolji oralni seks ikada, ali zašto bih mu to rekla i natjerala ga da se osjeća loše. Šteta što nema isto poštovanje prema meni – istaknula je Olivia.

‘Njezin bivši je imao penis od 30 cm i još uvijek sam pod stresom zbog toga’

Stevie (43) je oženjen. Supruga i on uvijek su iskreni jedno prema drugom i nedugo nakon što su se upoznali i popili nekoliko pića krenuli su postavljati jedno drugome uobičajena pitanja o tome tko je bio kakav prije.

– Pitao sam je koliki je bio najveći penis kojeg je imala, znajući da moj nije velik, a ona je rekla da je njezin bivši imao stvarno pozamašan, 30 centimetara. Bio sam šokiran i prihvatio to mirno, ali s vremena na vrijeme pitam se misli li ona i dalje na njega i njegov penis – kaže Stevie koji često viđa istog tog dečka jer živi u blizini i priznaje kako je on zgodan momak i ne može si pomoći i riješiti strahova.

Supruga ga je uvjeravala da, iako je velik, ne znači da je bio i dobar. Rekla je da su samo kratko vrijeme bili zajedno i da je bilo ‘neugodno’, jer je on mislio da, budući da ima ogroman, ne treba raditi nikakvu predigru.

– Ali ne mogu si pomoći i povremeno sam još uvijek pod stresom zbog toga – iskren je Stevie.

‘Imala sam više od 60 ljubavnika, a on nema pojma’

Ellen (48), udana je i ima dijete. Vrlo je rano prestala brojati ljubavnike. Imala je, kako sama tvrdi, veliki apetit za seksom od samog početka i brzo je postala svjesna da to nije ‘u redu’ za ženu.

– Nikad se nisam smatrala promiskuitetnom, u životu sam imala samo jednu vezu za jednu noć, ali sam zato imala mnogo kratkotrajnih veza. Kod mene se radilo o uzbuđenju i eksperimentiranju sa seksualnom moći koju sam imala nad muškarcima – ispričala je Ellen.

‘Igranje igre’ pružalo joj je veliko erotično uzbuđenje, a priznaje i kako bi stvarni seks, do kojeg bi na kraju došlo, rijetko opravdao njezina očekivanja.

– Imala sam karijeru koja je bila središte mog života pa nisam željela ozbiljne veze. Nisam se smirila do svoje 43. i pretpostavljam da sam u životu spavala s najmanje 60-ak muškaraca. Moj muž je čista suprotnost. Ne znam sa sigurnošću, ali pretpostavljam da je vjerojatno spavao s pet žena. On je klasični serijski monogamist koji je izlazio sa svojom ljubavi iz djetinjstva do 22., a nakon toga je imao niz dugotrajnih veza – dodala je. Rekao joj je i da nema osobnost za povremeni seks.

Nikada ju nije pitao koliko je imala muškaraca prije njega, a ni ona njega.

– Mislim da možete donijeti grubu procjenu bez da nekoga pitate. Nikada se nisam pretvarala da sam anđeo, ali mislim da on nema pojma s koliko sam muškaraca imala seks. Nisam sigurna da bi ga bilo briga jer on zna da me uopće ne zanima varanje ili seks s bilo kim osim s njim. Ali ne vidim smisla da mu pričam i dajem kompleks ili da me osuđuje – dodaje Ellen.

I dok neki njezini prijatelji znaju koliko je seksualno aktivna bila u prošlosti i svi poznaju njezinog muža, priznaje da ponekad osjeti mali ubod straha, pitajući se što bi se dogodilo da mu netko od njih odluči reći nešto o tome, ali inače misli da su donijeli ispravnu odluku – da ne love prošlost jedno drugoga, dodajući i kako ono što je prošlo – prošlo je.

‘Dijeljenje priča o bivšim ljubavnicima nas uzbuđuje’

Nicole (36) je u istospolnom braku.

– Sve je počelo kada je suprugu pitala o njezinim prošlim seksualnim iskustvima. Razlog za kopanje po toj temi bilo je unošenje začina u naš seksualni život koji je postao monoton – priča ona.

Bila je, priznaje, malo nervozna da bi to moglo negativno utjecati na vezu ili da bi mogla postati ljubomorna, ali nakon dosta uvjeravanja počela je pričati o svojoj prošlosti.

– Umjesto da me učini ljubomornom, to me napalilo i njoj se svidio učinak koji to ima na mene. Zauzvrat, htjela je znati nešto o mojim iskustvima i tako smo podijelile naše prošle susrete – dodaje Nicole.

To im je, prema njezinim riječima, unijelo ‘revoluciju’ u seksualni život i otvorilo novu dimenziju. Prljavi razgovori pomiješani s nostalgijom odvode na drugo mjesto ako ste u vezi punoj ljubavi.

Cox dijeli deset najboljih savjeta koji mogu pomoći da krenete dalje i budete sretniji:

– Osim ako ne izlazite s djevicom, svi dolaze s prošlošću. To je neizbježno – istaknula je Cox.

Evo kako krenuti naprijed u ono što je najvažnije – u sadašnjost.

1. Želite li stvarno znati detalje seksualne povijesti vašeg partnera? 

Najbolji način da to saznate jest pustiti da se odvija tijekom vremena. Značajne veze, dobre i loše, gotovo se uvijek na kraju spomenu. Obično ćete dobiti naznaku njihove seksualne prošlosti kroz komentare koje daju ili drugih oko njih. Mnogim ljudima je teško čuti pojedinosti o nekome koga vole s drugom osobom, a ipak se osjećaju prisiljeni pitati. Oduprite se porivu. Često jedino što rezultira je paranoja.

2. Postoje drugi načini da otkrijete ‘avanture’ vašeg partnera

Ponekad želimo znati seksualnu povijest našeg ljubavnika kako bismo vidjeli hoće li biti raspoložen za ‘nešto’ što bismo željeli sada isprobati. Postoje pametni načini da to saznate. Recite da ste sanjali da vas dvoje radite ono što biste željeli i pogledajte kakva je njihova reakcija. Ako izgledaju zaintrigirano, predložite im isprobavanje, a ako izgledaju užasnuto ili nezainteresirano, zaboravite.

3. Zašto razmišljate o onome što se dogodilo prije vas?

Je li to zato što niste sigurni u partnerove osjećaje? Umjesto pitanja jeste li najbolji kojeg su ikada imali, bolje je pitati ih jesu li zadovoljni vašim seksualnim životom. Razgovarajte s partnerom o tome. Recite im da se osjećate zastrašeno i zašto. Zatražite uvjeravanje. Zatim, što je najvažnije, prihvatite ono što vam govore.

4. Nezrelo je uvijek željeti biti partneru prvi

Jeste li prestali uživati ​​u omiljenoj hrani samo zato što ste je već jeli – naravno da ne. Djetinjasto je ljutiti se jer je partner imao seksualno iskustvo koje vi još niste imali s nekim drugim. Bit će to prvi put da to radite zajedno. To sve čini ‘prvim’.

5. Ne želi svatko ponavljanje nečega što je radio u svojoj prošlosti

Ukusi se mijenjaju. Jednom je često dovoljno. Okolnosti se mijenjaju. Možda ste voljeli divlja iskustva u svojoj prošlosti, ali nemate želju ponoviti ih u kasnijoj fazi kada vam je fokus na predanosti i nečem možda drugom. Osoba koju sada vidite ispred sebe nije ista osoba koja je bila tada.

6. Često je najbolji seks onaj s kojima smo potpuno nekompatibilni

Najzgodnija osoba s kojom ste ikada spavali često je i najnepouzdanija. Ono što nas tjera da žudimo za nekim razlikuje se od onoga što nas tjera da se skrasimo. Čak i da su imali fantastičan seks s bivšom, to je možda bila jedina stvar koja im je išla.

7. Možete imati 100 ljubavnika i još uvijek biti smeće u krevetu

O seksu najviše naučimo u dugotrajnijim vezama. Ako ste ikada u životu imali samo jednog ljubavnika, ali ste se udubili jedno u drugo i bili znatiželjni i seksualno pustolovni, bit ćete daleko bolji ljubavnik od nekoga tko je imao samo povremeni seks.

8. Ljepota i ‘seksepilnost’ su subjektivne

Nečija ideja veličanstvenog – može biti samo njegova.

9. Njuškanje po društvenim mrežama pogoršat će situaciju

Da, normalno je da želite vidjeti kako izgledaju bivši novog partnera. Ali neka bude kratko – traganje po mjesecima ili godinama njihove povijesti stavlja vas na put opsesivnog razmišljanja.

10. Sada ništa ne mogu učiniti

Partner ne može ući u vremenski stroj i poništiti ono što je učinjeno. Nisu vas poznavali kad se to dogodilo. Njihova prošlost je njihova stvar, a ne vaša, donosi Daily Mail.

(TIP/Foto: Dreamstime)

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]mdou41orel.ru[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со скидкой. Только качественные…

  2. Доброго! Актуальные новости Кропивницкого: узнавайте первыми о важнейших событиях. Ждем Вас на https://top10.kr.ua/ [url=https://top10.kr.ua/category/kropivnickiy-novosti/]Все новости Кропивницкого[/url] новости мира последние новости…

  3. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию наушников Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по скидке. Самые…