Kako napraviti bošnjačkog robota: Voditi računa o izdržljivosti materijala i baterije, Halid Genjac je najbolje rješenje

Vođa tima: Selam draga braćo, okupili smo se ovdje da razmotrimo prijedlog Glavnog odbora SDA i napravimo prvog bošnjačkog robota, koji će zamijeniti sve one Bošnjake koje smo rastjerali od kraja rata do danas. Napraviti robota nije problem, ali kako napraviti robota koji će biti slika i prilika prosječnog Bošnjaka je znatno teže. Sasvim je jasno da ovo nije posao samo za robotičare, programere, elektrotehničare, zato su danas sa nama i predstavnici Islamske zajednice, nekoliko akademija nauka, stranke SDA, novinar magazina STAV i naših nevladinih organizacija. Osnovno pitanje je kakvo treba izgledati taj robot?

Efendija: Što se nas tiče odgovor je jednostavan, nacija bošnjačka, jezik bosanski, vjera islamska, isto kao i za popis 2013. godine.

Novinar STAVA: Slažem se sa uvaženim efendijom, ali je sasvim jasno da to nije dovoljno. Šta danas znači danas biti Bošnjak? To mora biti precizo definisano u softveru. Recimo moramo da posjeduje svijest o tome da smo kao narod preživjeli 11 genocida. Takođe, on treba da ima mogućnost samostalnog učenja, a to znači da može da pravilno razumije poentu svakog teksta Mustafe Drnišlića.

 

Sasvim je jasno da ovo nije posao samo za robotičare, programere, elektrotehničare, zato su danas sa nama i predstavnici Islamske zajednice, nekoliko akademija nauka, stranke SDA, novinar magazina STAV i naših nevladinih organizacija. Osnovno pitanje je kakvo treba izgledati taj robot?

Član Glavnog odbora SDA: Slažem se sa kolegom iz STAV-a i želio bih dodati da taj naš robot mora imati imati program za samouništenje ako prepozna bilo kakvo koketiranje sa ljevicom i liberalizmom. Ne smijemo dozvoliti da nam roboti liče na članove Naroda i pravde ili SBB, a oni sebe smatraju dobrim Bošnjacima.

Član jedne od akademije nauka: Kakav odnos taj robot treba da ima prema Srbima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini?

Novinar STAVA: Ja mislim da je odgovor veoma jednostavan. Postoje pravoslavni i katolički Bosanci, a ako im se to ne sviđa onda su jednostavno ustaše i četnici, a zna se kako treba sa njima.

Vođa tima: Logično, obožavam binarni sistem.

Član jedne od akademije nauka: A šta ćemo sa Bosancima?

Novinar STAVA: Njih trpimo i preziremo, trebaju nam zbog građanske BiH.

Predstavnik NVO: Meni je sve ovo do sada prihvatljivo, ali moramo voditi računa o izdržljivosti materijala i baterije. Halid Genjac se nameće kao najbolje rješenje, čovjek je neuništiv, samo ako pristane da ga ispitamo. Kada bi stvorili robota sa takvim performansama, dobili bi neuništivog Čelik insana. Eleon Mask mašta o takvoj bateriji.

Vođa tima: Koliko taj Čelik insan treba da bude pametan?

Efendija: Kao Fadil Novalić, ne treba pretjerivati sa vještačkom inteligencijom, šta ako se jednog trenutka otme kontroli k’o Čampara ili Konaković.

Efendija: Elhamdululah

Član jedne od akademije nauka: A izgled, na koga da liči naš robot?

Novinar STAVA: Ja nemam dilemu, treba da izgleda kao Bakir, koji je sve ovo i inicirao.

Efendija: Potpuno razumijem kolegu iz STAV-a, ali ja mislim da je Bakir, jedan jedini i da ne smijemo da ga multipliciramo. Opet, nova i poboljšana verzija bi morala da se zove Seka, a zna se gdje je mjeto robotica u tradicionalnom društvu. Možda je bolje da uzmemo nekog mlađeg kao model. Neko ko je poznat, mlad, uspješan, muževan, elokventan, urban, konzervativan…

 

Meni je sve ovo do sada prihvatljivo, ali moramo voditi računa o izdržljivosti materijala i baterije. Halid Genjac se nameće kao najbolje rješenje, čovjek je neuništiv, samo ako pristane da ga ispitamo. Kada bi stvorili robota sa takvim performansama, dobili bi neuništivog Čelik insana

Član jedne od akademije nauka: Jala Brat ili Buba Koreli, njih vole i u Hrvatskoj i u Srbiji?

Efendija: Istina oni su baš takvi, ali nama treba i neko ko je agresivan, beskompromisan, gazija…

Član Glavnog odbora SDA: Znači Zahiragić nema alternativu.

Vođa tima: Poštovana gospodo, hvala nam na pomoći, a mi se bacamo na posao, Bosna čeka Harisa 2.0 SDA.

(TIP/Izvor: frontal.ba /Autor: Srđan Puhalo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Рады представить выход обновленной мобильного приложения БК Лига Ставок для Android! Этот шаг полностью преобразует ваш пользовательский опыт, делая его…