‘SDP će nakon izbora biti nosilac promjena u Banovićima’

Općinska organizacije Socijaldemokratske partije BiH obavještava građanke i građane općine Banovići, članove i simpatizere, da ne nasjedaju na laži koje se plasiraju u Banovićima vezano za nadolazeće političke promjene nakon izbora 2.oktobra 2022.godine.

˝SDP BiH je snažna, ozbiljna i odgovorna politička partija, spremna da nakon 2.oktobra ove godine preuzme odgovornost i bude lider pozitivnih promjena u političkom životu Bosne i Hercegovine.Rukovodstvo, članovi i simpatizeri Općinske organizacije SDPBiH Banovići, spremni su dati svoj doprinos u realizaciji tih promjena i u općini Banovići te u tu svrhu unutar SDPBiH aktivno dajemo doprinos u realizaciji Strategije i Izbornog programa SDPBiH. Laži lokalnih politika i pojedinaca, koji demokratičnost i otvorenost SDPBiH zloupotrebljavaju i u Banovićima plasiraju priču kako će ‘oni’ biti nosioci promjena u Banovićima (u ime SDP-a a za svoj račun) te kako će “oni” biti politički faktor koji će realizovati te promjene (pominjući drsko, bezobrazno i ciljano Rudnik Banovići, ministarstvo energije, industrije i rudarstva i još mnogo toga)˝, saopštili su iz OO SDP Banoviči.

Kako su istakli, izvjesno je da će SDP nakon izbora biti nosilac promjena u Banovićima. ˝Zbog toga je širenje ovakvih laži u Banovićima i zloupotreba SDP BiH od strane određenih politika i pojedinaca, za njih, nije ništa drugo do pucanj u vlastiti politički pojas za spasavanje. Iz tih razloga, pozivamo naše članove i simpatizere, da ne nasjedaju na takve laži nego da svu energiju zajednički usmjerimo, pobjedi dr Denisa Bećirevića za člana Predsjedništva BiH. Pobjedi SDP BiH na svim nivoima u Bosni i Hecegovini koja će rezultirati i promjenama u općini Banovići˝, saopštili su iz OO SDP BiH.

(TIP/Foto: Ilustracija)