Golman francuskog Lyona potpisao za Tuzla City

Malcolm Barcola, donedavni golman francuskog Lyona, potpisao je ugovor sa Tuzla Cityjem.

Barcola je rođen 1999. godine i porijeklom je iz Toga, a u francuskom klubu je nastupao za U-19 ekipu i B ekipu.

– Za mene je ovo novi izazov. Nisam imao priliku u Lyonu da se nametnem. Došao sam u Tuzla City i jedva čekam svoj prvi nastup – rekao je Barcola nakon predstavljanja u tuzlanskom premijerligašu.

U prvoj utakmici kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Tre Pennea iz San Marina novopečeni član Tuzla Cityja nema pravo nastupa. No, ukoliko Tuzla City prođe prvu prepreku Barcola će biti na raspolaganju treneru Draganu Joviću.

(TIP/Izvor: Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.