Tuzla: U Poslovnoj zoni “Kreka Sjever” počinje gradnja još tri objekta

Gradsko vijeće grada Tuzle  je donijelo Odluku o izboru najpovoljnijih ponuđača i davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle, a koje se nalaze u Poslovnoj zoni Kreka Sjever, piše Tuzlainfo.ba.

Ne licitaciji održanoj dana 30.05.2022. godine, najpovoljniji ponuđači u postupku opterećenja pravom građenja nekretnina u vlasništvu Grada Tuzle su pravna lica: „ZLATNIK“ d.o.o. Tuzla, „Institut za zaštitu, ekologiju i obrazovanje“ d.o.o. Tuzla i „KOALA PAINTINGS“ d.o.o. Tešanj.

Za poslovni kompleks označen u Regulacionom planu pod brojem „17“ prihvaćen je ponuda pravnog lica „ZLATNIK“ d.o.o. Tuzla u iznosu mjesečne naknade (zakupnine) od 37,00 KM/m2, sa uračunatim PDV-om,

Za poslovni kompleks označen u Regulacionom planu pod brojem „18“ prihvaćena je ponuda pravnog lica „Institut za zaštitu, ekologiju i obrazovanje“ d.o.o. Tuzla u iznosu mjesečne naknade (zakupnine) od 38,00 KM/2, sa uračunatim PDV-om.

Za poslovni kompleks označen u Regulacionom planu pod brojem „13“ prihvaćena je ponuda pravnog lica „KOALA PAINTINGS“ d.o.o. Tešanj  od 30,00 KM/m2, sa uračunatim PDV-om.

Odlukom GV Tuzla data je se saglasnost Gradonačelniku Grada Tuzle ili drugom licu koje Gradonačelnik posebno opunomoći, da sa najpovoljnijim ponuđačima zaključi ugovor o osnivanju prava građenja, na nekretninama i po utvrđenim mjesečnim naknadama .

Najpovoljniji ponuđači su u obavezi da nakon pravosnažnosti odobrenja za građenje pribavljenog od strane nadležne službe, započnu radove na objektu u roku od 12 mjeseci od dana pravosnažnosti odobrenja za građenje, te otvore najmanje jedno radno mjesto na 100 m² bruto površine građevinske parcele na kojoj je planirana izgradnja poslovnog objekta, prenosi Akta.ba.

(TIP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.