Zastupnici odbili u dnevni rad uvrstiti povećanje invalidnina u FBiH

Tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zastupnici su odbili da se na dnevni red uvrsti prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnovama socijalne zaštite civilnih žrtava rada i zaštite porodice sa djecom FBiH koji su predložili zastupnik Irfan Čengić i delegat Jasminko Kapić, a kojim su predviđena povećanja invalidnina u Federaciji BiH.

Čengić je u svom tweetu objavio i imena zastupnika koji su kako je naveo „glasali za, bili suzdržani, kao i onih koji su imali pametnijeg posla“. Na navedenim fotografijama primjetno je da su suzdržani, kao i oni koji nisu prisutni bili zastupnici iz SDA i HDZ BiH.

Na svom Twitter profilu zastupnik Irfan Čengić je napisao: “Danas nije prošao ni na dnevni red prijedlog zakona kojima se povećavaju invalidnine. Nepravda ovoj populaciji je nanesena 2016. izmjenom zakona, kada im je ukinuto zakonsko pravo na povećanje“. Čengić je uz ovaj tweet objavio i imena zastupnika koji su kako je naveo „glasali za, bili suzdržani, kao i onih koji su imali pametnijeg posla“. Na navedenim fotografijama primjetno je da su suzdržani, kao i oni koji nisu prisutni bili zastupnici iz SDA i HDZ BiH.

(TIP/Izvor: federalna.ba)