Video: Sakupljaču loptica na Wimbledonu pozlilo, teniserka oduševila potezom

Britanska teniserka Jodie Burrage gubila je u prvom kolu Wimbledona od Ukrajinke Lesije Curenko sa 6:2, 6:3, ali je napravila potez zbog kog je izazvala divljenje kod navijača.

Naime, Britanka je početkom drugog seta primijetila da jednom od skupljača loptica nije baš najbolje, vjerovatno zbog vleike sparine koja je bila u Londonu u ponedjeljak.

Dječak koji je sakupljao loptice se malo zateturao i skoro onesvjestio, a Burrage je brzo reagovala i priskočila u pomoć.

Otrčala je po flašicu vode, a priskočio je i neko iz publike sa kesicom gumenih bombona.

“Prvo sam mu dala energetski gel koji sam imala u svojoj torbi, ali znam da to nije baš najboljeg ukusa. Srećom, neko iz publike je viknuo da ima kesicu gumenih bombona i posle toga mu je odmah bilo bolje”, ispričala je teniserka.

Medicinska pomoć za dječaka stigla je tek nakon nekoliko minuta, a mediji su Burrage proglasili “anđelom Wimbledona” nakon brze, spretne i nesebične intervencije.

(TIP/Izvor: Nova.rs/Foto: REUTERS/Paul Childs)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Airpods PRO в Москве[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего…

  2. Ищете где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику наушников Airpods PRO в Москве[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением…

  3. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]купить реплику Airpods PRO[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  4. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]купить лучшую реплику Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по…