Video: Gradsko vijeće Tuzla usvojilo izvještaje o radu i poslovanju u prošloj godini nekoliko javnih preduzeća i ustanova

Gradsko vijeće Tuzla usvojilo je izvještaje o radu i poslovanju za prošlu godinu, nekoliko javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač ili suosnivač Grad Tuzla, među kojima je i JP RTV7 Tuzla. Usvojeni su i izvještaji o radu u prošloj godini javnih ustanova „Centar za socijalni rad“ i Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“.

Usvojena Odluka o izmjenama granica katastarskih opština Bukinje, Husino i Plane
U prvom dijelu  sjednice Gradskog vijeća Tuzla, jednoglasno je data predhodna saglasnosti Nadzornom odboru JKP „Saobraćaj i komunikacije“ d.o.o. Tuzla za imenovanje direktora društva. Između ostalog, usvojena je Odluka o izmjenama granica katastarskih opština Bukinje, Husino i Plane u Gradu Tuzli, zatim Odluka o izboru najpovoljnijih ponuđača i davanju saglasnosti, za zaključenje ugovora o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle, te Odluka o prodaji nekretnine u vlasništvu Grada Tuzle neposrednom pogodbom, radi izgradnje poslovnog objekta Lamela „B“ u ulici Turalibegova u Tuzli. Gradsko vijeće Tuzla je  usvojilo i nekoliko odluka, o davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o zakupu poslovnih prostora.

(TIP/Izvor: RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.