Pogledajte ko su nosioci liste “Željko Komšić za građansku državu” na Općim izborima

Demokratska fronta će na oktobarske izbore izaći pod koalicionim nazivom “Željko Komšić za građansku državu” (DF – GS). Koalicija će pod tim nazivom učestvovati na izborima na svim parlamentarnim nivoima.

Državnu listu koalicije “Željko Komšić za građansku državu” u Kantonu Sarajevo nosit će profesor Dženan Đonlagić. Dennis Gratz i Mirza Čelik će biti nositelji dvije federalne liste u Sarajevu.

Albin Zuhrić je nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo. Pored njih na sarajevskim listama se nalaze i ministar odbrane BiH Sifet Podžić, doktor Ilijaz Pilav, potpredsjednik FBiH Milan Dunović, profesor Senadin Lavić, gradska vijećnica Marijela Hašimbegović, Vedrana Vujović, Muhamed Fazlagić, piše Patria.

Listu “Željko Komšić za građansku državu” za Parlament BiH iz Tuzlanskog kantona nosit će profesor ustavnog prava Zlatan Begić, a za Srednjobosanski i Zeničko-dobojski kanton nosilac državne liste je prvi kapiten nogometne reprezentacije BiH Vlatko Glavaš.

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine biće predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

(TIP)