Video: Predstavnici Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK posjetili općinu Banovići

U radnoj posjeti općini Banovići boravili su Anela Ajšić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice u Vladi Tuzlanskog kantona i Emir Softić, sekretar Ministarstva. S općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem razgovarali su o projektima koje ovo ministarstvo sufinansira na području Općine. Sastanku je prisustvovala i ministrica pravosuđa i uprave TK Senada Dizdarević.

Nakon razgovora u zgradi Općine gosti su sa načelnikom Gutićem obišli Dom zdravlja i Toplanu kako bi se uvjerili  kako teku aktivnosti na realizaciji nekih od projekata.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK je u ovoj godini izdvojilo preko 500.000,00 konvertibilnih maraka za projekte na području općine Banovići. Iz namjenskih sredstava (100.000,00 KM) sufinansiran je projekat: „Izrada termo fasade na objektu JZU Dom zdravlja Banovići“. 330 hiljada maraka osigurano je za rekonstrukciju toplovodne mreže od Toplane do Sportsko-kulturnog centra (rekonstrukcija primarnog vrelovoda) i ovaj projekat je u fazi realizacije. Odobrena su i dva ekološka projekta javnih preduzeća „Komunalno“ i „Toplana“ vrijednosti po 50.000,00 KM, koji će se realizirati u narednom periodu.

(TIP)