Vidojev otac: Nije se ohladio, a Nikolina traži novac. Pišek: Sram me umjesto njega

Miša Grof, otac Vidoja Ristovića, pokojnog supruga Nikoline Ristović, rekao je da je njegova snaha nakon smrti njegova sina tražila samo novac, a bivša voditeljica njegove je izjave prozvala “sramotnima”.

“Nikolina je jedna bolesna žena. Ta žena je ponovo došla u Beograd samo zbog novca. Došla je završiti kuću, nije ona došla da da spomen 40 dana mom sinu. Bitno joj je bilo samo da se kuća na kojoj su radili završi. Pričala je da bi Vidoje samo to želio najviše na svijetu. Pokušavao sam joj objasniti i rekao: ‘Nikolina, sin mi se nije ohladio, službena obdukcija nije stigla, a ti bi novac za kuću! Ta kuća za koju si ti inzistirala da se završi, ona ga je ubila'”, rekao je Miša u intervjuu za Republiku.

“Ona traži spise u kojima je vodio evidenciju. Hoće imati uvid u sve. Bitno je samo da se troši, kakve veze ima što je Vidoje umro. Prva Vidojeva supruga Lana je čarolija od žene. Dolazi me obići, a Nikolina je samo vuče za rukav da joj pravi društvo. Što drugo da radi ovdje kad dođe u Beograd”, dodao je.

Sinovu zbirku umjetnina namjerava zadržati

Tvrdi i da je Nikolina novcem upravljala i dok je Vidoje bio živ jer joj je novac slao na račune u Hrvatskoj te da je njegov sin uzdržavao cijelu njezinu obitelj.

“Vidoje je Nikolini sav novac preko banke prebacivao na račune. Ona je njime raspolagala, trošila je koliko je htjela. Van pameti je u ovo nevrijeme zidati tolike kuće i ulagati u stotine kvadrata”, rekao je.

“Sinu sam i ja davao novac, ali nisam računao na to da ona sve troši bez granica. Oni grade dvorac, pokojni Tuđman nije imao toliku kuću”, dodaje Grof te tvrdi da je riječ o velikim svotama, a da za svoje tvrdnje ima i dokaze.

“Imam i sve faze radova te kuće koju su gradili. Samo dnevni boravak ima 200 kvadrata, tu su teretane, bazeni i čuda. Zamislite kad je Vidoje kupovao auto njoj i njenom rođenom bratu, koji ništa ne radi! On je najveći neradnik, moj sin je izdržavao cijelu njenu familiju! Znajte da sam ja umro onog dana kada je preminuo moj sin”, kazao je Miša koji sinovu zbirku umjetnina namjerava zadržati.

“To što Nikolina misli da može rasprodati kolekciju mog pokojnog sina, tu se grdno prevarila. Moj otac je bio isto kolekcionar i ja sam to radio cijelog života, pa Vidoje, a sad se ona pravi pametna i hoće da rasipa sve. Evo da otkrijem, cijela kolekcija mog sina će ići ili u Povijesni muzej ili u Muzej primijenjene umjetnosti”, poručio je.

Odgovorio je i na Nikolinine optužbe da njezinoj kćeri koja je ozlijedila nogu nije htio platiti privatnog liječnika. Kaže da je njegovoj unuci Uni pregled kod privatnog liječnika u Beogradu omogućila Vidojeva prva supruga Lana.

“Uputila ju je na kliniku, sve je pronašla i zakazala. Meni nije jasno kako je Nikolina dijete iz Zagreba dovela s ozlijeđenom nogom. Čemu to, to je van svake pameti!” rekao je Grof.

Nikolina tvrdi da Miša nema pravo raspolagati Vidojevom imovinom

Nikolina je ubrzo odgovorila na optužbe svog svekra za kojeg je ustvrdila da mu je “bol pomutila razum”, a dodala je i da joj Miša uskraćuje pravo da naslijedi i prisvoji Vidojevo imanje.

“Sa žaljenjem razumijem oca kojemu je bol pomutila razum. Sramim se umjesto njega. Žao mi je što ni u ovim trenucima ne poštuje dostojanstvo obitelji i svog pokojnog sina, niti svoje osobno dostojanstvo. Mogao bi Viktor pokušati biti dobar deda za obje svoje unuke. Od njega ne očekujem ništa osim da ispoštuje zakon koji je vrlo jasan. Ovo što on radi nije pitanje samo kršenja zakona  nego i dobrog odgoja i elementarnih civilizacijskih normi”, rekla je Nikolina.

“O neistinitim i bezobraznim insinuacijama mog tasta, gospodina Viktora Ristovića ili kako ga vi zovete Miše Grofa, koje ste objavili 22.06.2022. godine, svi moji apeli Vidojevu ocu u vezi imovine bili su usmjereni isključivo na ostvarivanje zakonskih nasljednih prava koja moj svekar, nažalost, grubo uskraćuje meni i mojoj i Vidojevoj kćeri, što se vidi iz njegove izjave koju ste objavili.

Otac mog supruga nije njegov zakonski nasljednik i nema pravo raspolagati Vidojevom imovinom koju je neopravdano prisvojio. Gospodin Ristović je i u ovom trenutku toliko raspoložen da ima snage sa smijehom pričati o posebnoj hotelskoj sobi za moje pse, što je naravno potpuna neistina.

Vidojeva i moja kćerka je došla u Beograd s ozlijeđenom nogom zbog potrebe da se oprosti od oca na komemoraciji nakon 40 dana. Žao mi je što moj svekar u tako teškom trenutku za svoju unuku nije smatrao potrebnim da mi pomogne oko doktora za nju, kao ni što u ovim tužnim danima ne poštuje Vidojevo dostojanstvo ni dostojanstvo njegove najbliže obitelji o kojoj se Vidoje tijekom života s ljubavlju brinuo”, rekla je Nikolina u priopćenju.

Podsjetimo, Vidoje Ristović preminuo je početkom svibnja. Nalazi obdukcije i kemijsko-toksikološke analize utvrdili su da je smrt nastupila 8. svibnja 2022. godine u 00:22 uslijed upale srčanog mišića, najvjerojatnije virusnog podrijetla.

Toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović bio teško alkoholiziran i imao 2.83 promila u krvi. Također je konzumirao sedative, ali u količini koja nije bila dovoljna da sami po sebi izazovu smrt.

“Grozno se osjećam, skoro jedva pričam. Još uvijek nije bilo obdukcije, znam isto koliko i vi o uzroku smrti. Teško mi je, stigla sam u Beograd, ali nisam trenutno u kući u kojoj sam živjela ranije. Hvala na razumijevanju, ne bih više komentirala”, rekla je Nikolina nakon smrti svog supruga, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL)