Komšić o Čovićevim prijetnjama blokadama: Krik očajnika kojeg niko ne doživljava ozbiljno, svaka laž pada kao kula od karata

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je izjavu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića o tome kako bi visoki predstavnik trebao nametnuti izmjene Izbornog zakona ili će politička kriza nakon izbora eskalirati.

On kaže kako su sve ranije Čovićeve prijetnje blokadama skončale neslavno.

– To je krik očajnika kojeg više niko ozbiljan ne doživljava ozbiljno. Sve ranije prijetnje blokadama na kraju su skončale po Čovića neslavno, pa sad opet nastavlja sa upornim iznošenjem neistina o nemogućnosti implementacije izbornih rezultata, rekao je Komšić.

Ističe kako su sve te najave i izjave satkane na lažima, a slične stvari govorile su se i prije četiri godine.

– Svako ko je imalo bolje upućen sjetiti će se i da su prije izbora 2018. godine tvrdili da ne postoje uslovi za održavanje izbora pa su izbori održani kao što su do nazad par mjeseci isto tvrdili u vezi nadolazećih izbora. Sve što tvrde satkano je na lažima, zato se i ruši kao kula od karata i pred domaćom i pred međunarodnoj javnosti, kazao je on.

Komšić dodaje i da Čović može uplašiti još samo one koje kontroliše i nikoga više.

– Te poruke o eskalaciji su na nivou Dodikovih poruka o otcjepljenju RS-a, izraz želja a ne mogućnosti, poručio je Komšić u izjavi za FTV.

(TIP/Foto: Arhiva)