Koncertna izvedba mjuzikla “Kosa” 26. juna u Tuzli

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u nedjelju 26. juna 2022. godine bit će mjesto koncertne izvedbe mjuzikla KOSA, koju realizira Narodno pozorište Sarajevo u saradnji sa Ambasadom SAD u BIH, BH Broadway i BHRT-om.

Koncert je jedan od najvećih kulturno-muzičkih događaja koji ove godine ima priliku vidjeti publika u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a u njemu učestvuju Sarajevska filharmonija sa horom Opere kao i solisti: Aida Mušanović, Melisa Hajurlahović, Nedim Bašić, Hana Zrno, Faris Pinjo, Marko Mirković, Malik Smajlović, Nikolina Vujić, Sanjin Arnautović, Lejla Jusić i Mona Muratović, Sara Vojiči, uz Bend Muzičke produkcije BHRT.

Značaj i kvalitet događaja najbolje ilustruju i imena koja učestvuju u njegovoj ralizaciji. Kompozitor je Galt MacDermot, dok režiju potpisuje Aaron Thielen, umjetnički direktor The Marriott Theatre. Dirigent Ryan Nelson, stalni je muzički reditelj u The Marriott Theatreu i profesor na prestižnom muzičkom programu Sveučilišta Northwestern.

Mjuzikl KOSA bit će izveden u samo tri bh. grada. Premijera je zakazana za 24. jun 2022. na trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, dan kasnije 25. juna 2022. program će moći vidjeti publika u Kulturnom centru Pale, a 26. juna 2022. u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Prisustvo događaju, za koji vlada veliko interesovanje, je besplatno uz obaveznu rezervaciju mjesta na broj telefona 035 311 070 ili e-mail adresu marketing@bkctuzla.ba svakim radnim danom od 8. do 15. sati, zaključno sa 24.06.2022.

(TIP)