Razgovori u Tuzli i Sarajevu: Wizz Air zapošljava kabinsko osoblje

Wizz Air, najbrže rastući i najodrživiji evropski avioprevoznik, sa zadovoljstvom objavljuje da je zaposlio više od 1.000 članova kabinskog osoblja i 400 pilota u prvih pet mjeseci 2022. godine, predvodeći oporavak sektora avijacije.

Kako bi postigao cilj aviokompanije da do 2030. ima 20.000 kolega, WIZZ kontinuirano zapošljava širom svoje mreže kako bi privukao vrhunske talente koji su odabrali nebo kao svoj uvijek osunčani ured.

Wizz Air prihvata prijave osoba s prethodnim iskustvom kao članova kabinskog osoblja, ali i onih bez prethodnog letačkog iskustva. Aviokompanija će svim odabranim kandidatima osigurati besplatnu stručnu obuku u trajanju od četiri do šest sedmica, u zavisnosti od njihovog iskustva, a novi regrutirani će dobiti naknadu za obuku tokom cijelog perioda obuke. Kao kompanija posvećena pružanju visokokvalitetnih usluga korisnicima, osim ljubazne i ličnosti orijentisane na klijente, osnovni zahtjevi Wizz Aira od novih uposlenika su: najmanje 18 godina, sposobnost da dosegne 210 cm na prstima, završeno srednje obrazovanje, dobar engleski u pisanju i govoru i po mogućnosti još jedan CEE jezik, da je osoba plivač, bez tetovaža na dijelovima tijela koji ne mogu biti prekriveni uniformom i da nema mrlje na kaznenoj evidenciji. Sve detalje o ovim uslovima pročitajte na linku.​

Nakon uspješnog učešća na jednom od dana zapošljavanja aviokompanije, kandidatima se nudi posao u aviokompaniji i ne moraju čekati sedmicama i mjesecima niti da prolaze kroz nepotrebno dug proces zapošljavanja. Kandidati mogu letjeti u roku od samo osam sedmica (uključujući obuke i ispite) nakon što im je ponuđena pozicija u WIZZ-u.

U Sarajevu zainteresovani kandidati mogu prisustvovati Danu zapošljavanja 14. jula u Hotelu Holiday u 9  sati, dok je održan u Tuzli.

(TIP)