Dodik prijeti blokadom projekata u BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je u petak da će blokirati sve projekte u toj zemlji ukoliko državne vlasti nastave opstruirati povezivanja plinovodom entiteta Republike Srpske sa Srbijom što je projekt ruskog Gazproma.

“Neopravdano je da to blokiraju sarajevske institucije. Ako oni nastave blokirati naš zahtjev, onda ćemo i mi blokirati ostale projekte koji su važni za BiH. Poduzet ćemo niz mjera da ih se prisili na to”, rekao je Dodik u Sankt Peterburgu gdje se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma susreo s predsjednikom Upravnog odbora i direktorom Gazproma Aleksejem Millerom.

Pojasnio je kako se punih deset godina čeka na odobrenje državnih vlasti za izgradnju plinovoda ispod rijeke Drine, dok se istodobno srpska strana ne protivi plinskom povezivanju BiH s Republikom Hrvatskom posredstvom južne plinske interkonekcije.

Čelni čovjek Gazproma je, prema Dodikovim riječima, najavio da će do kraja ove godine isporučivati prirodni plin RS po istoj cijeni.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik se u četvrtak susreo s ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovim, a u petak je u Sankt Peterburgu predviđen njegov sastanak s predsjednikom Vladimirom Putinom.

(TIP/Izvor: Hina/Foto: N1)