Bećirović posjetio Hadžiće i Trnovo: Izmjene Izbornog zakona usvojene u Domu naroda BiH su neustavne i antidržavne

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je posjetio Hadžiće i Trnovo.

U druženju sa građanima dr. Bećirović je podijelio stav da jučer usvojene izmjene Izbornog zakona BiH u Domu naroda produbljuju diskriminaciju i uvodi višestruka razlika u vrijednosti glasa građana.

Naglasio je da su HDZ i SNSD još jednom potvrdili da nemaju namjeru poštivati evropske principe izbornog zakonodavstva, zasnovane na jednakoj vrijednosti glasa svih glasača, neovisno o njihovoj etničkoj pripadnosti.

Dr. Bećirović je istaknuo da se ovim činom još jednom potvrdila pogubnost SDA-ovog postupka prilikom formiranja Doma naroda BiH, kada su glasanjem za izbor delegata iz SNSD-a i HDZ-a BiH ovim strankama osigurali većinu u ovom domu i omogućili izglasavanje retrogradnih, neustavnih i antidržavnih zakonskih rješenja.

Prilikom posjete, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je odao počast palim braniteljima Armije BiH, te borcima Narodnooslobodilačke borbe.

(TIP)