Najavljeno održavanje Sportskih igara mladih u Banovićima

U prostorijama Općine Banovići održana je press konferencija povodom najave 12. Plazma Sportskih igara mladih i koncerta Crvene Jabuke. SIM Turneja radosti, koja će prema najavama organizatora okupiti više od 1.000 učesnika, u Banovićima će se održati 17. i 18. juna i u okviru nje će biti organizirana takmičenja za djecu i mlade.

Prvog dana, 17. juna, sa početkom u 10 sati, na gradskom trgu će se održati sportska takmičenja (između dvije vatre i atletika) za djecu uzrasta od 1 do 5 razreda, a u večernjim satima (21 sat) vatromet i koncert Crvene jabuke. Drugog dana, 18. juna planirana su takmičenja u nogometu, košarci i odbojci.

Partneri u ovom projektu su: Udruženje za sport i rekreaciju mladih Sarajevo, Savez udruženja građana sportskih klubova i Školsko sportsko društvo općine Banovići, dok je generalni pokrovitelj manifestacije općina Banovići.

Organizatori su istakli da je ovo važan događaj za Općinu i njenu promociju. Naime, Banovići će tokom dva dana biti centar zabave, druženja, prijateljstva, tolerancije, solidarnosti i svih lijepih stvari koje sport sa sobom nosi.

(TIP)