Nevrijeme na sjeveru Hrvatske nanijelo štetu poljoprivrednicima

Olujno nevrijeme koje je u ponedjeljak navečer, osim Krapinsko-zagorske županije, zahvatilo i područje Zagrebačke županije, prouzročilo je velike štete na krovištima i poljoprivrednim kulturama, a na sanaciji štete angažirano je 90 vatrogasaca.

Nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom najviše je pogodilo općine Bedekovčina, Poznanovec, Gornja Stubica i Marija Bistrica.

Osim štete na krovištima i poljoprivrednim kulturama, nevrijeme je izazvalo prekid prometa, s obzirom na to da su na prometnice padali stabala i granje, priopćili su u utorak iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Na 15 tehničkih intervencija bilo je angažirano oko 55 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci su radili na uklanjanju stabla i granja, na čišćenju prometnica od nanosa blata, sanaciji dijelova krovišta te ispumpavanju podrumskih i kućnih prostora.

U Zagrebačkoj je županiji zabilježeno 12 tehničkih vatrogasnih intervencija na kojima je bilo angažirano oko 35 vatrogasaca, koji su također u  radili na uklanjanju stabala i granja na prometnicama i javnim površinama te ispumpavanju poplavljenih objekata.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL)