Navijačka grupa iz Crne Gore za dan sakupila novac za kupovinu kombija navijačima reprezentacije BiH

Navijačka grupa “Ultra Crna Gora” za samo jedan dan skupila je novac za kupovinu kombija navijačima fudbalske reprezentacije BiH, koji je u subotu zapaljen u centru Podgorice.

Požar na kombiju navijača bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije, koje je bilo parkirano u dvorištu na Draču, izbio je u subotu, pred utakmicu UEFA Lige nacija između Crne Gore i BiH.

Odmah nakon što je vijest o zapaljenom kombiju objavljena, oglasila je navijačka grupa “Ultra Crna Gora”, pokrenuvši akciju za sakupljanje sredstava, kako bi se kupilo novo kombi vozilo navijačima iz BiH. Ubrzo su se oglasile brojne organizacije i političke partije, a danas je objavljeno da je novac za kupovinu kombija sakupljen.

“Trebalo nam je tačno jedan dan da pokažemo kakav je legat vjekova čojstva iza nas. Pare su sakupljene zahvaljujući uglavnom donaciji crnogorske porodice iz Berlina. Taj gest ne iznenađuje, znajući kakvi su naši iseljenici i kakvo srce kuca u njima. U danima kada smo po ko zna koji put pokazali zašto smo primjer kako ne moraš bit brojem veliki, da bi bio veliki brojnima – u obavezi smo da se zahvalimo Crnogorkama, Crnogorcima, privrednicima, iseljenicima i svim crnogorskim titanima koji su donirali koliko su imali, istog sekunda kako smo objavili početak akcije. Ta Crna Gora je ona kojoj nijedan nesretni nacionalizam ne može ništa”, navodi se u saopštenju navijačke organizacije “Ultra Crna Gora”.

(TIP/Izvor: Anadolija)