Budući mladi doktor iz Banovića dobitnik priznanja od strane Evropske Akademije za Neurologiju

Student pete godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu Faruk Gutić, dobitnik je nagrade za izvrsnost od strane Evropske Akademije za Neurologiju za 2022. godinu. Kao istaknuti student, početkom godine izabran je za studenta člana Evropske Akademije za Neurologiju. Evropska Akademija za Neurologiju predstavlja više od 45.000 članova iz Evrope i 47 evropskih nacionalnih društava.

Krajem maja, sa svojim radom ‘Why neurology?’ izabran je za pobjednika studentskog takmičenja organiziranog od strane Evropske Akademije za Neurologiju i pozvan na dodjelu nagrade u nedjelju, 25.6.2022. u  Naučnom teatru u Beču, u Austriji. Nagrada će biti uručena u sklopu naučnog kongresa Evropske Akademije za Neurologiju koji će okupiti više hiljada eminentnih stručnjaka iz oblasti neurologije u svijetu.

˝Izuzetno mi je zadovoljstvo da kao student sam u mogućnosti predstavljati Bosnu i Hercegovinu na impozatnom naučnom skupu u Beču, koji će okupiti eminentne stručnjake iz svijeta neurologije. Biti dobitnik nagrade za izvrsnost od strane Evropske Akademije za Neurologiju je veliko priznanje za mene,
već na samom početku moje karijere. Potruditi ću se i u budućnosti da pored mog rada, imena i prezimena, uvijek stoji i zastava Bosne i Hercegovine˝, izjavio je Gutić.

Pored same nagrade, koja prvi put za jednog studenta dolazi u Bosnu i Hercegovinu, na ceremoniji dodjele planirana je i prezentacija rada. Sam rad publikovan je od strane Evropske Akademije za Neurologiju i dostupan je na linku.

(TIP)