Počeo sastanak Michela i Borrella sa predsjednicima bh parlamentarnih stranaka

Sastanak predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela i visokog predstavnika Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepa Borrella sa predsjednicima stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH počeo je danas u 15 sati u Briselu.

Sastanku prisustvuju članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednici stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, te šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler, objavljeno na zvaničnoj Facebook stranici predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

Sastanak se održava na poziv Michela, a glavna tema je evropski put Bosne i Hercegovine. Najmanje 14, od 16 pozvanih lidera političkih stranaka zastupljenih u Parlamentu Bosne i Hercegovine najavili su da će prisustvovati sastanku.

Navedeno je da je cilj sastanka smanjenje tenzija među političkim strankama i okretanje prema zajedničkom radu što bi trebalo dovesti do unapređenja funkcionalnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine.

(TIP/Izvor: Fena)