Pacijent se ubio skokom sa trećeg sprata zgrade UKC-a RS-a

Pacijent M.Č. iz Laktaša izvršio je samoubistvo jučer skokom sa prozora zgrade Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Banja Luka, tragedija se dogodila jučer u 6:40 sati. Muškarac je skočio sa trećeg sprata, nakon čega je hospitalizovan u teškom stanju, ali je nažalost preminuo.

Iz UKC-a RS-a su naveli da je pacijent imao psihički poremećaj te da je bio izrazito agresivan, objašnjavajući i da se sam odvezao kako bi skočio s prozora, koji inače ima mehanizam zaštite.

“Pacijent je u ovoj Službi bio hospitalizovan zbog povreda na glavi koje je sam sebi nanio. Radi se o pacijentu sa psihičkim poremećajima koji je već ranije ispoljavao agresivno ponašanje i imao agresivne ispade. Pacijent se nasilno oslobodio vezača kojima je bio fiksiran i nasilno onesposobio mehanizam prozora podešenih na kipu”, napisali su oni.

Nakon pada sa zgrade, pacijent je davao znakove živote i hospitalizovan je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje u polutraumatizovanom stanju. Kako navode, zbrinut je i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, ali je nažalost preminuo u 10 sati.

(TIP/Izvor: Onasa)