Želite da odjeća miriše dugo nakon pranja? Isprobajte neki od ovih trikova

Oprali ste odjeću, koristili omekšivač, ali fini miris brzo je “ispario”, pogotovo nakon što su neki komadi malo duže stajali u ormaru. Postoji nekoliko načina, odnosno trikova, kojima možete produžiti svježinu i miris oprane odjeće za nekoliko dana s nekim trikovima miris će trajati i mjesecima.

1. Parfem i maramica

Umjesto da prskate parfem direktno na odjeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odjeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari.

2. Osvježivač zraka za automobil

Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih borića, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u ladicu. Mirisat će mjesecima.

3. Zrna kave

Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kave proširiti će svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u ormar. Mijenjajte ih jednom mjesečno.

4. Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrncima kave, odjeću možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u perilicu rublja tijekom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

5. Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas koriste jest stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što trebate jest zamotati ga u papirnati ručnik ili samo ubaciti u ormar u originalnom pakiranju, prenosi Večernji list.

(TIP/Foto: Pexels/ ilustracija)