Video: Bugarska fudbalska reprezentacija doživjela tešku saobraćajnu nesreću

Bugarska fudbalska reprezentacija doživjela je, kako je saopšteno, tešku saobraćajnu nezgodu, nekoliko minuta nakon slijetanja aviona kojim su doputovali u Tbilisi, glavni grad Gruzije.

Na putu od aerodroma do hotela, gdje je ekipa trebalo da bude smještena, vozač prvog od dva autobusa u kojima je bio bugarski tim izgubio je kontrolu nad vozilom, što je rezultiralo teškom nesrećom, prenose agencije.

Nesreća se dogodila zbog, kako se navodi, neprilagođene brzine u kišnim uslovima,a reprezentacija je prema zahtjevima UEFA-e bila podijeljena u dva manja autobusa i putovala je uz policijsku pratnju.

Vozač jednog od autobusa vozio je velikom brzinom po mokrom kolovozu i izgubio je kontrolu, jer se ispred njega iznenada zaustavio automobil, a drugi autobus je udario u njega.

Najteže je stradao vezni fudbaler Todor Nedelev koji se nalazi u bolnici, a prema prvim informacijama, teže je povrijeđen.

On je prebačen u bolnicu u glavnome gradu Tbilisiju, gdje je podvrgnut opsežnim pretragama, saopštio je Bugarski fudbalski savez.

Navodi se da su ostali članovi tima i stručnog štaba bugarske reprezentacije dobro.

Utakmica grupe C Lige nacija između Gruzije i Bugarske trebalo bi da bude odigrana u nedjelju u 18 sati.

(TIP/Izvor: Onasa)