Komercijalna politika kvazi bh. ljevičara: SD BiH bi da ‘skida’ SDA i DF s vlasti, dok su s njima u koaliciji?!

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SDBiH) i Zeleni pokret nastupit će sa zajedničkom listom na predstojećim općim izborima u oktobru. Najavljeno je to u subotu  na konferenciji za novinare  u Sarajevu na kojoj je predstavljen koncept zajedničkog nastupa političkih stranaka, koji, kako je rečeno, obuhvata i pojedince koji nisu članovi političkih stranaka, a koji su iskazali spremnost da se angažiraju u sklopu realizacije ponuđenog Programa za Opće izbore 2022. godine pod nazivom “Manifest 7 prioriteta”.

-Koalicija SD BiH i Zeleni pokret predstavili program za Opće izbore 2022; Lagumdžija: Moramo ‘skinuti’ braću Dalton (SDA, SNSD, HDZ i DF(11.06.2022.)

Podsjetnik za zaboravne….

-Imenovana Vlada TK; Premijer Irfan Halilagić (SDA); Skupštinsku većinu čine Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF), Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), Socijaldemokrate BiH (SD), zastupnici Smajo Mandžić, Jasmina Lugavić i Lejla Vuković. (28.02.2022.)

-DF i SD imat će zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle (21.07.2020)

-Imenovana nova Vlada TK na čelu sa premijerom prof. dr. Denijalom Tulumovićem iz SDA. Parlemntarnu većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona čini devet zastupnika SDA, tri zastupnika DF-a, po dva SBB-a i SBiH, poslanici Žarko Vujović, Husein Tokić (SD) i Smajo Mandžić. (20.07.2019.)

-Predsjednik političke stranke – Socijaldemokrati BiH Enver Bijedić pridružio se Klubu Demokratske fronte u Parlamentu BiH(14.10.2019.)

-SD je u koaliciji sa SDA u Banovićima i Kalesiji, dok su sa DF-om u koaliciji u Lukavcu.

“Politička obećanja su – dugom demokratskom tradicijom – najneobaveznija forma ljudskih veza”, Antonin Scalia.

(TIP/Foto: Ilustracija)