BiH večeras u Crnoj Gori igra jednu od ključnih utakmica Lige nacija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Podgorici protiv Crne Gore igra meč 3. kola UEFA-ine B Lige nacija, a naši Zmajevi će tražiti drugu pobjedu koja bi nam mogla otvoriti vrata za osvajanje grupe i povratak u elitnu grupu ovog takmičenja.

Naša reprezentacija je u prva dva susreta osvojila četiri boda i to nakon remija protiv Finske u gostima (1:1) te pobjede protiv Rumunije u Zenici rezultatom 1:0, a oba pogotka za naš tim u prva dva susreta postigao je napadač Smail Prevljak.

U prvom susretu protiv Finske naši igrači nisu prikazali pretjerano dobru igru i činilo se da ćemo “bez ispaljenog metka” izgubiti taj meč, no Prevljak je golom u trećoj minuti sudijske nadoknade pogodio za 1:1 i otvorio vrata našem timu da se nastaviti boriti za prvo mjesto u Ligi nacija.

S druge strane, u meču protiv Rumunije naš tim je u fazi napada izgledao puno bolje, a kruna takve igre došla je sredinom drugog poluvremena kada se lopta nakon centaršuta Duljevića s lijeve strane odbila direktno na nogu Prevljaku kojem nije bilo teško da pogodi i donese nam izuzetno važna tri boda.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev uoči meča protiv Crne Gore izjavio je da očekuje odgovoran pristup nogometaša koji će donijeti željeni rezultat.

“Nije lako igrati četiri utakmice u desetak dana, zato smo pozvali više igrača za ovaj ciklus. Bitno je da odigramo odgovorno i siguran sam da ako to ispunimo, da ćemo se nazad vratiti sretni. Sigurno će biti promjena u sastavu, ali ne mogu precizirati koliko”, rekao je Petev.

Crnogorci, pak, nakon pobjede protiv Rumunije rezultatom 2:0 u prvom meču naše grupe doživjeli su poraz u gostima od Finske, a rezultat susreta u Helsinkiju bio je 2:0.

Crnogorci su tako odigrali dvije potpuno različite utakmice u samo četiri dana i s tim u vezi teško je procijeniti u kakvom stanju će dočekati meč protiv Zmajeva.

Ovo će biti treći međusobni duel protiv Crnogoraca od kada je ova država samostalna, a do sada smo odigrali dva prijateljska susreta i to u maju 2018. godine te u junu prošle godine.

Oba susreta su završila nepopularnim rezultatom 0:0.

Samim tim, jasno je da će ovo biti prvi međusobni duel protiv Crne Gore u zvaničnim takmičenjima, a napominjemo da ćemo Crnogorce dočekati u susretu 5. kola Lige nacija koji je na rasporedu 23. septembra ove godine.

Italijanski sudija Daniele Orsato dijelit će pravdu u današnjem meču.

Susret u Podgorici se igra večera s početkom u 20:45.

(TIP/Izvor: Onasa)