Bosanac ubio bivšu ženu, sadašnju djevojku, pa sebe: Policija ga jurila helikopterom, na autoputu stravičan prizor

Lidija M. (42) porijeklom iz Srbije ubijena je jučer u Vićenci. Nju je na ulici upucao bivši partner Zlatan V, koji je poslije toga usmrtio svoju sadašnju djevojku pa izvršio samoubistvo.

Sve je počelo jučer oko 9.30 časova, kada je Lidija odvezla djecu u školu i krenula na posao.

Kako prenose italijanski mediji, ona je ušla u svoj automobil, kada joj je prišao bivši partner Zlatan V. i počeo da puca na nju. Neki od medija prenijeli su da je nesretna žena pokušala da pobjegne od nasilnika, pa je istrčala iz kola, ali je napadač nastavio da puca. Prema prvim informacijama, ispalio je šest metaka, koji su bili kobni po Lidiju, koja je od povreda preminula na mjestu događaja.

Partnerka iz Venecuele

Zlatan je nakon svirepog ubistva automobilom pobjegao sa mjesta zločina, a policija je odmah pokrenula opsežnu potragu za njim. Ubicu u bjekstvu tražila je policija na kontrolnim punktovima širom regiona, specijalnim snagama i upotrebom helikoptera.

Tek u popodnevnim satima, potraga je dala rezultate, kada su istražitelji pronašli njegov automobil na zapadnoj obilaznici Vićence (između dva tunela prema Padovi).

Kada su došli do vozila, zatekli su jezivu scenu: unutra su bila dva tijela – ubice i njegove sadašnje partnerke iz Venecuele sa kojom je pobjegao i kojoj je presudio prije nego što je izvršio samoubistvo.

Čim je utvrđeno da je riječ o automobilu osumnjičenog, na lice mjesta su stigle i policijske snage za deaktivaciju bombi jer su u autu pronađene eksplozivne naprave.

Ono što se jučer moglo pročitati u italijanskim medijima jeste da je protiv Zlatana, koji je iz Doboja, 2019. godine izdata naredba o zabrani prilaska ubijenoj ženi.

Lidija je živjela u mjestu Skio u blizini Vićence, rekao je Benedeto Mondelo, poslodavac žrtve. On je ispričao da je oko godinu dana bila partnerka njegovog brata, a problemi sa bivšim mužem su im bili poznati i bili su vrlo zabrinuti.

– Ono što ne mogu da shvatim je ponašanje socijalnih radnika i sudija koji su znali za ovu situaciju i nisu je spriječili. Problemi su trajali nekoliko godina, navodno joj je on jednom slomio lobanju – kazao je Mondelo.

Zlatan je bio veoma aktivan na društvenim mrežama, gdje je objavio na desetine fotografija porodičnih trenutaka sa Lidijom i dvoje djece.

Ako je ljubav prava

Tako se na njegovom Facebooku mogle vidjeti fotografije sa odmora na plaži 2017. godine, porodične proslave Svetog Nikole, kao i putovanja u Veneciju 2020. godine.

Na ovoj društvenoj mreži, on je objavljivao i razne statuse.

– Nijedna veza nije savršena, svađamo se, prolazimo kroz teške trenutke, ali ako je ljubav prava… savladaće sve – piše ispod jedne fotografije objavljene 2016. godine, prenosi Blic.

(TIP/Izvor: Blic.rs)