Salt Baeov restoran rangiran među najgorima u Londonu, nižu se kritike: “Užasno je”

Restoran u vlasništvu internetske senzacije Nusreta Gokcea, poznatog kao Salt Bae, ocijenjen je među najgorima u Londonu prema TripAdvisoru.

Nusr-Et Steakhouse, koji je otvorio svoja vrata u Knightsbridgeu prije devet mjeseci, pogođen je nizom loših recenzija na TripAdvisoru, gdje je rangiran na 17.418 mjestu od 17.488 restorana u Londonu.

Restoran je dobio 73 užasne ocjene posjetitelja, devet loših, pet prosječnih, tri vrlo dobre i 28 izvrsnih ocjena na stranici. Prosječna ocjena mu je dvije zvjezdice. Također, restoran je zauzeo i 265. mjesto od ukupno 265 steakhousea u Londonu.

Među najnovijim recenzijama bila je jedna koja glasi: “Očigledni specijalitet je meso. Suho. Suho, suho, suho. Bljutavo. Očigledno je da Salt Bae štedi na soli, kao i na svakoj drugoj vrsti okusa.”

Drugi su se nadovezali da je konzumiranje hrane u ovom restoranu “bacanje novca” i služi isključivo za “hvalisanje po društvenim mrežama”. Neki su otišli toliko daleko pa njegov restoran nazvali “jednim od najgorih mjesta za jesti”.

“Užasan odrezak, nepristojno posluživanje, ogroman račun. Definitivno više ne idem u ovaj restoran. Ne preporučujem”, glasi recenzija. Među mnogo loših, bilo je i (malo) dobrih recenzija, od kojih u jednoj piše da je restoran “impresivan i apsolutno nevjerojatan”.

Mnogi su se požalili i na visoke cijene. Primjerice, biftek Golden Giant Tomahawk obložen zlatom košta 850 funti, odnosno 7500 kuna.

Ovo nije prvi put da se Nusret Gokce susreće s kritikama zbog svog rada. Početkom godine na Instagramu je predstavio “novu generaciju burgera” u svom londonskom restoranu. U videu je zabilježio cijeli proces nastajanja hamburgera koji podrazumijeva drugačiju tehniku od one na koju smo dosad navikli. Konačnim rezultatom chef nije oduševio pratitelje.

“Tko uopće želi ovakav burger?”, “Prestani rasipati hranu”, “Zanima me koliko će ovo tek koštati, možda 10.000 funti?”, “Ovo je odvratno”, samo su neki od komentara ispod objavljenog videa, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto: Instagram)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…