Benjamin Čičkušić potpisao za RK Sloboda

Benjamin Čičkušić potpisao je ugovor sa Rukometnim klubom Sloboda, čime je tuzlanski klub potvrdio da u predstojećoj sezoni ima velike ambicije u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i evropskom takmičenju.

Čičkušić je rođen 20. augusta 1989. godine u Maglaju, gdje je napravio i prve rukometne korake, a 2008. godine se preselio u Katar. Tamo je postao jedan od najboljih igrača te zemlje, što je rezultiralo i pozivom u reprezentaciju Katara.

Učestvovao je i na IHF Super Globe turniru, koji je poznatiji kao Svjetsko klupsko prvenstvo. Tamo je igrao sa legendarnim Ivanom Balićem, dok ga je sa klupe predvodio Veselin Vujović.

“U Kataru je osvojio sva takmičenja koja su se na klupskom nivou mogla osvojiti, a 2012. godine uslijedio je povratak u Bosnu i Hercegovinu te je od tad pa do danas, izuzev jednu sezonu u turskoj Superligi, branio boje bosanskohercegovačkih premijerligaša. Već godinama unazad, Čičkušić je najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine i trenutno jedan od najboljih rukometaša naše zemlje”, saopćili su iz RK Sloboda.

Sloboda je nedavno završila sezonu sa titulom viceprvaka i igranjem u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

(TIP/Izvor: Fena)