Nova investicija britanskog milijardera: Otvoren novoizgrađeni objekat u Tuzli

Kompanija Virgin Pulse Bosnia čije je sjedište u Tuzli preselila je u vlastiti novoizgrađeni objekat.

Podsjetimo da je riječ o kompaniji koja dio Virgin Pulse grupe, koja je u vlasništvu jednog od najpoznatijih svjetskih poduzetnika, britanskog milijardera Richarda Bransona.

U novoj poslovnoj zgradi nalazi se dodatnih 180 radnih mjesta za inženjere ove kompanije u modernom, mirnom okruženju.

Objekat pruža najbolje uslove za rad i opuštanje, a otvoren je prošle sedmice. Tom prilikom u posjeti Tuzli bio je izvršni direktor Chris Michalak.

Inače, ova kompanija u BiH se neprestano širi. Krajem prošle godine smo objavili da je kompanija Virgin Pulse investirala oko 40 miliona KM u BiH i zaposlila čak 530 radnika u Tuzli. Osim toga, otvorili su svoj drugi ured u Sarajevu.

Riječ je trenutno o jednoj od vodećih kompanija u BiH iz IT industrije. Iz naše zemlje, oni rade sa klijentima širom svijeta.

Virgin Puls je 2018. preuzeo tuzlansku firmu “Piksel Interactive” koja je tada zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Kompanija, koja se od tada zove Virgin Pulse Bosnia, i konstantno se širi.

Podsjetimo da je Agencija za promociju stranih investicija proglasila Virgin Pulse jednim od najznačajnijih stranih investitora u BiH u 2021.

(TIP/Izvor: Biznisinfo.ba)