Promocija knjige ‘Grebo’ Bore Kontića u Tuzli

Promocija knjige ‘Grebo’ autora Bore Kontića bit će održana u subotu, 4. juna u 13 sati u Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli. Na promociji će, pored autora, govoriti Jasmin Imamović i Semezdin Mehmedinović.

Knjigu, koja je ‘dokument, ali i emotivni razgovor dva prijatelja’, izdao je sarajevski Buybook, a posvećena je životu i djelu velikog bosanskohercegovačkog intelektualca, univerzitetskog profesora i aktiviste Zdravka Grebe, koji je preminuo  2019. godine.

“Ovo je trebala biti knjiga intervju. Dugi, životni intervju u kojem profesor Zdravko Grebo govori o porodici, univerzitetskoj karijeri, iskustvu političara, ratu, uspjesima i porazima, svom javnom angažmanu, sudbini Bosne i Hercegovine i gradovima koji su ga obilježili. Od Mostara, preko Beograda, do Sarajeva. Kad smo počeli taj razgovor, kojem se dugo opirao, mislili smo ima vremena. Nažalost, okončan je nakon samo par mjeseci rada, krajem 2018. godine. Sve što smo tada uradili nalazi se na stranicama ove knjige”, zapisao je autor Boro Kontić.

(TIP)