Dodik u utorak sa Lavrovom, 17. juna sa Putinom

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će u utorak, 7. juna, razgovarati sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, a 17. juna sa ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom.

“Pritišću nas sa svih strana da se priključimo sankcijama protiv Rusije i da tako pokažemo neki svoj entuzijazam. Odlučili smo da to ne učinimo, jer znamo da će ova nepogoda proći i da ćemo morati da sarađujemo i imamo dobre odnose sa Rusijom”, rekao je Dodik danas u Šipovu.

On je istakao da je situacija u BiH danas podijeljena više nego ikada ranije, ali je ukazao da nije namjera da se pokvare odnosi sa Zapadom, iako sa te strane svakodnevno stižu pritisci da se uvedu sankcije Rusiji.

Dodik je dodao da su epilog predstojeći susreti sa Lavrovom u Srbiji, a potom i Putinom, te da smatra da će to izazvati određene reakcije na Zapadu.

“Moje je da vama obezbijedim stabilnost. Republika Srpska je danas stabilna, pokazuje još jednom da pored silnih nastojanja i na unutrašnjem i spoljašnjem planu zna naći odgovor i ostati stabilna”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima svoj put, Srpsku pravoslavnu crkvu na koju je ponosna.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov boraviće u Srbiji 6. i 7. juna, gdje će sastati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

(TIP/Izvor: Srna)