U Zagrebu u požaru ozlijeđena četiri radnika, dvojica na liječenju

U požaru koji je tijekom sanacije puknuća cjevovoda izbio u utorak navečer u Frankopanskoj ulici u središtu Zagreba, četvorica radnika Vodoopskrbe i odvodnje  ozlijeđena i zbrinuta u Hitnoj pomoći, dvojica su puštena kući, a od dvojice koja su zadržana na liječenju, jedan je teško stradao.

Riječ je o požaru otvorenog prostora koji je izbio u utorak, 31. svibnja i vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 23,17 sati. Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Grad Zagreb. Kažu da je prilikom sanacije vodovodne cijevi došlo do puknuća plinske cijevi pri čemu je došlo do zapaljenja plina, a zbog visokog plamena pregorjele su tramvajske žice pa je na tom dijelu bila isključena struja.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih jutros je izjavio da je sinoć vozilo Hitne pomoći u bolnicu odvezlo četvoricu radnika, dvojica su puštena kući, a dvojica su zadržana na liječenju.

Kako se neslužbeno doznaje, teško ozlijeđenom radniku možda će biti potrebna transplantacija kože, prenosi Hina.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih kazao je kako je otvoreni plamen trajao oko dva sata, a vatrogasna intervencija je završila u 3,50 sati nakon čega su se vatrogasci s većinom snaga vratili u postrojbu, dok je jedno vozilo ostalo na mjestu događaja radi osiguranja.

“Za vrijeme trajanja intervencije u jednom smo stanu postavili cijevnu prugu za gašenje kako bismo se osigurali da ne bi došlo do proširenja požara zbog isijavanja topline”, objasnio je zapovjednik Jembrih.

Zagrebački holding jutros je izvijestio da je zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, bez vode dio potrošača u Frankopanskoj ulici, a opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama. Zbog oštećenja plinovoda u Frankopanskoj ulici koje je nastalo uslijed građevinskih radova, na navedenoj lokaciji potrošačima prirodnog plina privremeno je obustavljena opskrba.

Također, tramvaji linija 12 i 13 prometuju obilazno Vodnikovom ulicom u oba smjera, dok tramvaji linija 14 i 17 prometuju Jukićevom ulicom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića.

(TIP/Izvor: Fena)