Zvanično počela ljetna sezona na Panonskim jezerima

Danas je zvanično počela ljetna sezona rada kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli.

Još prošle sedmice su završene dugotrajne velike pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na sve tri jezera sa rezultatom ekološki potpuno uređenog prostora jezera i pogonski spremnim energetskim i filterskim postrojenjima. Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, čime su se stekli svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone.

I ove godine će Panonika zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga.

Sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama nije ograničen dnevni broj ulazaka u kompleks jezera, a poslijepodnevna ulaznica se odnosi na period dana od 16:30 sati. Djeca do 2 godine starosti ne plaćaju ulaz, a invalidi 100% ,uz predočenje dokumentacije, dobijaju besplatnu sezonsku karticu/ulaznicu (izrada 4 KM).

Prilikom prvog ulaska u kompleks, dozvoljeno je unošenje hrane i bezalkoholnih pića u plastičnoj ambalaži kao i plažnog mobilijara (suncobran, stolica, ležaljka). Prodaja ulaznica i ulazak na kompleks je do 19,00 sati. Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 8 sati do 20,00 sati a tokom jula i augusta mjeseca jedan sat ranije i duže.

Svečano otvaranje ljetne sezone 2022 biće upriličeno od 10. do 12.juna 2022.godine cjelodnevnim zabavnim programima Pannonica&Bingo Summer Day https://www.facebook.com/events/415790377042346/?ref=newsfeed i večernjim koncertima muzičkih grupa CRVENA JABUKA (petak 10.6.’22.) i HELEM NEJSE+MUHA (subota 11.6.’22.). https://www.facebook.com/events/536440874798524

Sve dodatne informacije možete pronaći na našoj web stranici www.panonika.ba kao i na društvenoj mreži Facebook/Panonika Tuzla BiH.

(TIP)