Top savjeti kako kupiti idealan kupaći kostim prema građi tijela

Budući da rijetko ko razmišlja o svojem tijelu u terminima jabuke ili kruške, ovaj vodič kroz kupnju idealnog badića ćemo napisati jezikom kojim se svi služimo kad opisujemo svoja tijela…

Oblik kruške, pješčani sat, obrnuti trapezoid – ne može se više ni pratiti na koje sve tipove ljudi dijele ženska tijela. Kada ste u trgovačkom centru, jeste li ikada rekli: ‘Uh, ne mogu nositi ovaj top jer sam jabuka’? Ne, kažete – ne mogu nositi ovaj gornji dio kupaćeg jer su moje grudi prevelike/premale ili mi je prenaglašena duljina torza, širina ramena i slično.

Dok nas zastarjele kategorije tijela redovito frustriraju, one postaju još neugodnije prilikom kupnje kupaćih kostima. Budući da rijetko tko razmišlja o svojem tijelu u terminima jabuke ili kruške, ovaj vodič kroz kupnju idealnog badića ćemo napisati jezikom kojim se svi služimo kad opisujemo svoja tijela.

Bez obzira želite li sakriti celulit ili pružiti adekvatnu potporu grudima, za svaki oblik tijela postoji kupaći kostim koji naglašava  prednosti i skriva dijelove tijela zbog kojih se žene loše osjećaju.

Najčešće karakteristike na temelju kojih žene biraju badiće:

Male grudi

Pronalaženje badića koji laska vašim grudima može biti veliki izazov. Najbolji izbor za žene s malim grudima je gornji dio badića koji je ukrašen raznobojnim kamenčićima ili naborima, koji će stvoriti iluziju većih grudi. Druga opcija je uvijek prisutni push-up ili gornji dio s odvojivim jastučićima.

Velike grudi

Za žene s velikim djevojkama, bikiniji nisu vaši prijatelji. Treba gledati gornji dijelove kupaćeg kostima koji će vam pružiti potporu i sigurnost. Badići s košaricama koje su potpomognute žicom su puno sigurniji izbor, isto kao i malo šire naramenice s kojima će se izbjeći urezivanje naramenica u kožu i ružni crveni tragovi.

Široka ramena

Postoji nekoliko stvari koje žene sa širokim ramenima mogu učiniti kako bi vizualno izbalansirale svoje tijelo. Prvo, jednobojni badić je uvijek bolji izbor od šarenih badića. Uz to, ako uspijete pronaći neki koji ima vodoravne crte, stvorit ćete iluziju pješčanog sata, što će prikriti širinu ramena te ju dovesti u balans s bokovima. Također dobra opcija su badići s asimetričnim izrezom oko vrata, koji će naglasiti druge linije tijela, a ne ključne kosti i ramena.

Ravna stražnjica (‘nema guze’)

Ovo je još jedan trenutak kada su ukrasi i nabori dobra ideja jer stvaraju iluziju veće stražnjice i nepostojećih oblina. Isprobajte donje dijelove badića s printom, u raznim bojama, koji će odvratiti pozornost od plosnate površine. Također, uvijek je bolji izbor pokazati malo guze, nego kupiti donji dio koji ju u potpunosti prekriva.

Velika stražnjica

Ako imate veću ili veliku stražnjicu, bikiniji i visoki rezovi često mogu biti neugodni, a zna se dogoditi i da previše otkrivaju. Trebat će vam kupaći kostim s dovoljno tkanine u tom području tako da ga ne morate stalno povlačiti i navlačiti.

Dakle, osim izbjegavanja brazilskih i drugih oskudnih kupaćih kostima, trebali biste potražiti modele s čvrstim donjim dijelom i printanim gornjim dijelom – koji će pomoći uravnotežiti veliku stražnjicu.

Kompaktno, atletsko tijelo

Ovdje je cilj stvoriti iluziju krivulje, što se lako može postići s gornji dijelom koji ima košarice, podstavom ili naborima, te odabirom raznobojnih printova i svijetlih boja. Ovom tipu tijela nikako ne odgovaraju gornji dio u obliku banane, kostimi bez oblika ili bokserice jer će to samo dodatno naglasiti sportsku figuru.

Trbuščić

Ženama s izraženijim trbuhom najbolje odgovaraju jednodijelni kupaći kostimi koji su više rezani, ali ne previše kako se ne bi dobio izgled muffina.

Kratki torzo

Trik za izduženje kratkog torza je dodavanje duljine i podizanje grudi. Donji dio kupaćeg kostima koji je nisko rezan ili je na trakice, još dodatno produžuju torzo, a trakice na gornjem dijelu dodatno privlače pažnju na vrat i ramena, što odvlači pogled od srednjeg dijela tijela.

Masne naslage na leđima

Zadnje što želite je kupaći kostim s tankim trakicama koje će se ‘ukopati’ u kožu i još dodatno izraziti nabore na leđima. Dobar izbor su jednodijelni kupaći kostimi koji imaju deblje naramenice koje će vizualno ‘poravnati’ gornji dio leđa i sakriti nabore na donjem piše HuffPost.

Kratke noge

Ako želite produžiti noge, odlučite se za kupaći kostim s trakicama koji se može više i niže vezati oko struka. Uz današnji veliki izbor, isprobajte i kostim koji ima više bočnih trakica.

Budući da se s ovakvim kostimima pokazuje više kože, visoki bočni dijelovi donjeg dijela kupaćeg kostima će vizualno izdužiti noge i pojačati dojam figure pješčanog sata, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Dreamstime)