Nestao avion koji je poletio iz Splita; Prije nestanka poslao poziv za pomoć

U nedjelju je policija od Ravnateljstva civilne zaštite zaprimila dojavu da je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 11:25 sati nestao avion tipa Cessna 182, na širem slunjskom području.

“Nadamo se najboljem, spremni smo za najgore”

Pročelnik HGSS-a Josip Granić je rekao da još uvijek nema novih informacija. Pozitivno je što se u potragu uključio veći broj ljudi, te je pregledano veće područje, dodao je.

Ističe da su mobilizirali cijeli HGSS i tijekom noći i jutra će doći pripadnici iz svih stanica HGSS-a. “Potraga neće biti obustavljena dok god se nešto ne pronađe”, dodao je.

Zrakoplov se smatra nestalim, kaže Granić pa dodaje da ne mogu prejudicirati je li on pao.

“Svašta je moguće, ali zrakoplov je nestao i takvim ga i vodimo. Nadamo se najboljem, spremni smo za najgore”, rekao je za HRT.

Šef na aerodromu u Splitu potvrdio da je u nestalom avionu bilo četiri putnika

Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitskog aerodroma Mate Melvan gostovao je u Dnevniku N1 televizije Hrvatska.

Kratko je prokomentarisao današnji nestanak manjeg putničkog aviona koji je poletjeo iz Splita za Njemačku.

“Let se izgubio na putu prema Njemačkoj. Mogu potvrditi da je bilo četiri putnika i člana posade, bilo ih je četvero sve zajedno u avionu, više od toga ne mogu reći”, naglasio je Melvan.

Govorio je i o radu splitskog aerodroma navodeći da je ovog vikenda zabilježen odličan rezultat – poletjelo je oko 140 aviona i zabilježeno oko 34.000 putnika.

“U odnosu na prethodne godine, sad smo na oko 80 posto u odnosu na 2019. što je cilj, doseći 2019. U poređenju s prošlom godinom smo značajno u plusu, nju je najbolje zaboraviti”, rekao je Mate Melvan.

(TIP/Foto: HGSS/AFP)