‘Ljeto u Tuzli 2022.’: Posjetioce očekuje bogat sadržaj iz kulture

Grad Tuzla je i ove godine objavio Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2022. godinu za sufinansiranje manifestacija sa pozicije „Grant za kulturnu manifestaciju – Ljeto u Tuzli“ . Sredstva za ove namjene osigurana su u Budžetu Grada Tuzle za 2022. godinu, u iznosu od 40.000 KM. Na pozivu su prošla 33 aplikanta koja se bave kulturom, a u petak su sa njima u Gradskoj upravi Tuzla potpisani ugovori.

U toku ‘Ljeta u Tuzli’ građani i građanke Tuzle imaće priliku pogledati pozorišne predstave, izložbe fotografija, prisustvovati promocijama knjiga, likovnim kolonijama, koncertima rok i klasične muzike, sevdalinke, koncertima horova i kulturno umjetničkih društava,  te pogledati još mnogo drugih bogatih umjetničkih sadržaja. Ljeto u Tuzli održaće se na brojnim lokacijama u centru grada i prostorijama javnih ustanova kulture ali i prigradskim mjesnim zajednicama (Gornja Tuzla, Husino, Bukinje, Dobrnja, itd.) .

˝Ljeto u Tuzli je naša tradicionalna manifestacija. Imaćemo jako kulturno ljeto sa ove trideset i tri organizacije koje se bave kulturom i umjetnošću. Kada tome dodamo manifestacije koje mi organizujemo, redovni repertoar našeg Centra za kulturu, pa onda Festival Kaleidoskop, Interbifep, Književne susrete „Cum Grano Salis“, predstave Narodnog pozorišta Tuzla iz domaće i gostujuće produkcije, redovne izložbe i redovne promocije knjiga, dakle, imaćemo bogato kulturno ljeto. To je dobro za kvalitet života građana Tuzle, posebno za buduće generacije, da budemo grad kulture i znanja. Ovo su manifestacije kulture i znanja˝, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Predstavnici organizacija koji su prisustvovali potpisivanju ugovora su se zahvalili Gradu na mogućnosti da učestvuju u manifestaciji Ljeto u Tuzli, kao i na finansijskoj podršci za organizaciju svojih manifestacija, ističući kako je podrška Grada Tuzle ‘dodatni vjetar u leđa’ njihovom radu.

Osim ‘Ljeta u Tuzli’ građane i posjetioce, ove godine očekuju brojni drugi sadržaji koji će obogatiti kulturnu scenu na području grada, a građani i posjetioci grada će uživati u besplatnom sadržaju. Između ostalog planirani su brojni nastupi, poznatih bh. i inostranih muzičara. Svi ti sadržaji iz kulture, doprinjeti će promociji Tuzle kao turističke destinacije.

 

(TIP/Video: RTV7)