Lider tabele stiže u Mejdan: Sloboda dočekuje neporaženu Igokeu

Raspored lige za prvaka Bosne i Hercegovine odlučio je da u susretu petog kola snage odmjere ekipe Slobode i Igokee u tuzlanskom Mejdanu. Crveno-crni su do sada imali samo jednu domaću utakmicu gdje su upisali pobjedu dok su u preostala tri kola nisu uspjeli zabilježiti trijumf na gostovanjima u Sarajevu, Širokom i Banja Luci. S druge strane, ekipa Igokee je lider prvenstva i jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku Lige 6 sa skorom od četiri pobjede bez poraza.

Tuzlaci su svjesni da ih čeka izrazito težak meč na domaćem parketu, ali motiva neće nedostajati budući da, iako se radi o kvalitetnom protivniku i favoritu prvenstva, košarkaši Slobode moraju tražiti pobjedu nakon dva vezana poraza. Da će im u tome trebati pomoć jasno je i članu skupštine Kluba Tariku Arslanagiću te treneru Nedimu Džemiću koji su na jutrošnjoj press konferenciji pozvali publiku da dođu u Mejdan i podrže svoj tim. Trener Džemić je također iskoristio priliku da kaže kako vidi trenutnu situaciju i šta očekuje u nastavku lige:

“Radi se najboljem timu u našoj državi i jednom od najboljih u regionalnom takmičenju. Moram priznati da smo mi imali raspored najteži mogući. Od četiri utakmice bila su tri gostovanja i to kod sva tri predstavnika u regionalnoj ligi. Protiv Širokog smo bilo blizu i na jednu loptu da napravimo prvi brejk.  I dalje nismo daleko od cilja, a to je gornji dio tabele”, ističe Džemić i nastavlja:

“Igramo s malim fondom igrača, a u ovakvom ritmu, što je bilo primjetno u utakmici s Borcem, to je izuzetno zahtjevno. Svima jako znači podrška ispunjenog Mejdana, u narednih 15 dana faktički imamo četiri domaće utakmice. Pozvao bih publiku da dođe i da nas bodri jer momci zaslužuju makismalnu podršku. Vjerujem da će u Ligi 6 dati svoj maksimum u borbi za sami vrh, kao što su to pokazali i u regulanom dijelu sezone”, izjavio je Džemić.

Predstavnik Bosne i Hercegovine u ABA Ligi je apsolutni favorit u Mejdanu što je jasno i Danielu Vujasinoviću, ali bek Slobode ističe kako su u polufinalu Kupa “Mirza Delibašić” vidjeli da mogu igrati protiv njih i da će se crveno-crne također nešto pitati u sutrašnjem susretu. “Čeka nas težak meč, imali smo samo dva dana  da se odmorimo i spremimo. Nemamo šta da izgubimo, već smo u kupu pokazali da možemo igrati s njima i nadam se da ćemo utakmicu dobro iskoristiti uoči serije odlučijućih utakmica”, zaključio je Vujasinović.

Susret u Mejdanu na rasporedu je u srijedu, 18.05.2022. godine, sa početkom od 19 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan. Utakmicu sudi trojka koju čine Hrvoje Ćavar, Goran Stojančević i Asmir Kajan. Cijena karte za ulaz na meč između Slobode i Igokee iznosi 3 KM i možete je kupiti na ulazu u sportski centar. Za sve one koji nisu u mogućnosti doći u Mejdan, utakmicu uživo možete pratiti putem službenog Youtube kanala KSBiH čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka susreta.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [URL=https://goznaka-diploms.com/ ] https://gosznak-diplomixs.com/ [/URL] Купить диплом техникума в москве- Таков способ обрести официальный удостоверение по завершении образовательного учреждения. Свидетельство раскрывает…

  2. Привет любители софта! uFiler - бесплатный и простой в использовании торрент-клиент от российских разработчиков Elecard. Управляйте скачиваниями, настраивайте скорости и…

  3. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]реплика наушников Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по…