Video: Tatum uz zvuk sirene za trijumf Bostona, pobjede Phoenixa i Minnesote

Košarkaši Bostona pobijedili su prošle noći na svom terenu ekipu Brooklyna sa 115:114 i poveli sa 1:0 u prvoj rundi play-offa Istočne konferencije NBA lige. Pobjedu Bostonu u neizvjesnoj završnici donio je Jayson Tatum košem uz zvuk sirene. Tatum je bio i najefikasniji u pobjedničkom timu pošto je postigao 31 poen, a najbolje su ga pratili Jaylen Brown sa 23 i Al Horford i Marcus Smart sa po 20 poena.

U timu Brooklyna najbolji je bio Kyrie Irving sa 39 poena, Kevin Durant je ubacio 23, ali je pogodio samo devet od 24 šuteva iz igre.

Druga utakmica ove serije igra se u noći između srijede i četvrtka.

Košarkaši Phoenixa su poveli sa 1:0 u prvoj rundi Zapadne konferencije protiv New Orleansa, pošto su prošle noći na svom terenu slavili sa 110:99.

Phoenix je imao i 23 poena prednosti, ali je New Orleans prišao na 79:71 do kraja trećeg dijela igre. Tada je scenu stupio Chris Paul koji je u posljednjoj dionici postigao 19 od svojih 30 poena.

Devin Booker je dodao 25 poena za pobjednički tim, Deandre Ayton 21. New Orleans je predvodio CJ McCollum sa 25 poena, dok su Brandon Ingram i Jonas Valanciunas ubacili po 18. Valanciunas je dodao i 25 skokova.

Drugi meč je na programu u noći između utorka i srijede.

Košarkaši Millwaukeeja pobijedili su na svom terenu Chicago sa 93:86 i poveli sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Istoka.

Branioce titule je do pobjede vodio Yanis Adetokunbo koji je postigao 27 poena uz 16 skokova, Brook Lopez je dodao 18, a Jrue Holiday 15 poena. U redovima Bullsa najbolji je bio Nikola Vučević sa 24 poena i 17 skokova.

Drugi meč ove serije igra se u noći između srijede i četvrtka.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: Sporting News)