Komanda EUFOR-a: Besmisleno da namjeravamo uhapsiti Dodika

Komanda EUFOR-a u BiH saopštila je da su besmislica i u potpunosti neosnovani navodi pojedinih medija iz Srbije da EUFOR namjerava da uhapsi člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.”Navodi nedavno objavljeni u novinama iz Srbije – ‘Srpski Telegraf’, da će EUFOR uhapsiti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog korupcije su besmislica i u potpunosti neutemeljena priča”, saopštili su iz EUFOR-a.

Dodali su da EUFOR ostaje posvećen pružanju podrške vlastima BiH u održavanju bezbjednog i stabilnog okruženja za stanovništvo zemlje.

Od ranog jutra ispred zgrade Vlade RS u Banjaluci postavljeno je oklopno vozilo “Despot”, u kojem su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske.

Mjere bezbjednosti podignute su na najviši nivo, jer je policija, kako je saopšteno iz MUP-a RS, od partnerskih službi dobila informacije o mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice.

Navedeno je da mu je bezbjednost ugrožena “od određene grupacije”, a navedene mjere će ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provjere sve činjenice u vezi sa ovom informacijom.

Dodik rekao je da je pred zoru obaviješten o tome da postoje informacije da je njegova bezbjednost ugrožena, navodeći da se ne plaši i da će nastaviti sa svojim obavezama.

“Negde pred zoru su me obavijestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi MUP su uvjerljive i vjerujem im. Јa nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio, niti ću”, kazao je Dodik za banjalučku Alternativnu televiziju.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD) izjavio je da zabrinjava što te prijetnje, kako je kazao, dolaze i od nekih međunarodnih bezbjednosnih agencija i nekih drugih institucija.

(TIP/Izvor: Beta)