Revanš mečevi LP: Real dočekuje Chelsea, Bayern ekipu Villareala

Fudbaleri Real Madrida dočekuju aktuelne šampione Evrope, ekipu Chelsea, u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka i pokušaće da odbrane prednost stečenu u Londonu. Real je hat-trickom Karima Benzeme slavio na Stanford Bridgeu sa 3:1 i u dobroj je poziciji da izbori plasman u polufinale najjačeg evropskog takmičenja.

“Dobro smo kontrolisali prvu utakmicu i bili smo opasni iz kontranapada, ali odigrano je tek prvo poluvrijeme. Imamo prednost, ali ostala je još jedna utakmica. Oni su pobjednici Lige prvaka”, upozorio je trener Reala Carlo Ancelotti.

Trener Chelseaja Thomas Tuchel je istakao da na ovom nivou ne mogu da se igraju utakmice kao što je to njegov tim uradio u prvom meču.

“Ako se stvari promijene… možda. Ali potrebna su nam tri gola. Koliko se često to dešavalo”, upitao je Tuchel.

U drugom meču večerašnjeg programa, Bayern će u Minhenu dočekati Villareal poslije poraza u prvoj utakmici sa 1:0.

“Zaslužili smo da izgubimo prvu utakmicu. Nismo bili dobri. U prvom poluvremenu nam je nedostajalo snage u odbrani i imali smo premalo šansi. Drugo poluvrijeme je bila potpuno ‘divlja’ utakmica”, rekao je trener Bayerna Julian Nagelsmann.

Njegov kolega sa klupe Villareala Unai Emery je naveo da je njegov tim napravio historijski rezultat, ali i istakao da je taj španski klub i ranije igrao četvrtfinale Lige prvaka.

“Moramo da napravimo još jedan korak naprijed. Moramo da zahtijevamo još više od sebe ako želimo da ih eliminišemo”, rekao je Emery.

Utakmice su na programu večeras od 21.00 u Minhenu i Madridu.

(TIP/Izvor: Beta)