Počela sa radom ‘Škola glume’ u Banovićima

U organizaciji Javne ustanove „Centar za kulturu i informisanje“ Banovići počela je sa radom „Škola glume“ za mlade ljubitelje teatra, uzrasta od 15 do 30 godina. Škola glume je sa radom počela 21. marta i trenutno je pohađa 9 polaznika. Nastava, odnosno radionice izvode se u velikoj sali BKC-a, a voditelj je dipl. glumac Faruk Uščuplić.

Škola glume dio je projekta „Scensko i dramsko stvaralaštvo u općini Banovići” koji  JU “Centar za kulturu i informisanje“ realizuje uz potporu Općine. Projekat je pokrenut kako bi se  kulturno-umjetnički  sadržaji učinili dostupnim svim građanima, a namjera je da se kroz postojanje i rad dramske sekcije animiraju zaljubljenici u teatar (pozorište) te da uzmu aktivno učešće u oživljavanju kulturne scene u našem gradu.

Samo 7 dana nakon pokretanja škole u istoj je počela priprema i prve predstave. Od 28. marta u pripremi je “Predstava Hamleta u selu Mrdići Donji” koja je ustvari adaptacija na poznatu dramu “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Ivana Brešana. Polaznici škole istom će se predstaviti banovićkoj publici.

(TIP)