Zaplijenjeni dokumenti o finansijama u Juventusu

Italijanska poreska policija zaplijenila je dokumente u okviru istrage tužilaštva u Torinu u vezi sa optužbama o lažnim računovodstvenim podacima u italijanskom fudbalskom klubu Juventus, rekao je Reutersu neimenovani izvor koji je direktno upoznat o istrazi. Dokumenti su zaplijenjeni tokom jučerašnjeg pretresa u kancelarijama pravnih firmi u Torinu, Milanu i Rimu i agenata koji su savjetovali igrače u vezi sa uslovima za plate tokom prošle dvije sezone. Klub nije komentarisao navode izvora.

Iz Juventusa, koji je u vlasništvu porodice Agnelli, ranije su govorili da je klub uvijek poslovao u skladu sa zakonom i da je u potpunosti sarađivao sa vlastima. Torinski klub je u decembru otkrio da su tužioci provjeravali finansijsko računovodstvo kluba i sprovodili istragu o uslovima prodaje portugalskog fudbalera Cristiana Ronalda Manchester Unitedu.

Istraga je proširena i tužioci provjeravaju da li su finansijski izvještaji Juventusa precizni, jer je klub uknjižio smanjenje obeštećenja za fudbalere za koje se znalo da će kasnije biti nadoknađeno većom platom na osnovu njegovih sporazuma sa igračima.

(TIP/Srna/Foto: AFP)