Nastavak saradnje Vlade TK i UNDP-a

Premijer Tuzlanskog kantona susreo se danas sa šefom Programa za lokalni razvoj u Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) Edisom Arifaigićem. Tema razgovora bili su tekući projekti koje Vlada realizira u saradnji sa UNDP-om, ali i plan aktivnosti za budućnost.

Kada su u pitanju tekuće aktivnosti razgovaralo se o implementaciji projekta izgradnje Osnovne i Srednje muzičke škole u Tuzli, programa Energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu, te nabavke medicinske opreme. Radi se o projektima ukupne vrijednosti nešto više od 7 miliona KM.

Danas je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i stepenom realizacije tekućih zajedničkih aktivnosti, te izražena želja da ona posluži kao dobar temelj za dalje unaprjeđenje saradnje pokretanjem novih projekata. Sugerisano je da bi u skladu sa opredjeljenjima Kantonalne vlade i prioritetima koje je postavila u svom radu, to moglo biti u oblastima zaštite okolice i povećavanja stepena energijske efikasnosti javnih objekata, poticaja u poljoprivredi, ali i oblasti obrazovanja i modernizacije nastavnog procesa u školama i fakultetima.

Uz premijera Halilagića i šefa Programa Arifagića, današnjem sastanku su prisustvovali i ministar finansija TK Suad Mustajbašić i regionalni koordinator u UNDP-u Franc Kljajić.

(TIP)