Donacija računarske opreme za Ured za borbu protiv korupcije TK

U nastojanju da tehnički pomogne osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini danas je donirala računarsku opremu. Donaciju je ministrici pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Senadi Dizdarević uručila šefica Misije, ambasadorica Kathleen Kavalec.

U ime Vlade TK zahvalnost na toj donaciji prethodno je izrazio i premijer TK Irfan Halilagić naglasivši da će sigurno će biti korisna u smislu početnih koraka koje Vlada TK poduzima u tom pravcu.

„Mi smo iskazali naše opredjeljenje da ćemo nastaviti raditi na formiranju Ureda, u smislu kadrovskog popunjavanja, tehničko-materijalnog osposobljavanja samog Ureda“, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić.

Ambasadorica Kavalec istaknula je da je neophodno jačati kapacitete za borbu protiv korupcije  u ovom kantonu, naročito u sferi prevencije korupcije.

„Naša misija nastavit će pružati podršku realizaciji antikoruptivnih napora u Tuzlanskom kantonu, naročito aktivnosti usmjerenih na formiranje javnih registara i jačanja kapaciteta Ureda za borbu protiv korupcije, naglasila je Kavales podcrtavši da je to i motiv današnje donacije.

Ministarstvo pravosuđa i uprave TK, prema riječima ministrice Senade Dizdarević, je suport i bit će tu da pomogne uspostavljanju Ureda. Kada je u pitanju formiranje javnih registara, kazala je ministrica Dizdarević, već je pristiglo 312 prijava, te 600 koverata sa prijavama podataka o imovini nosioca javnih funkcija.

Današnja donacija opreme dobrodošla je tehnička podrška za uspostavljanje i vođenje Registra podataka o imovini, što će biti i prva aktivnost sa kojom će se susresti uposleni u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona, naglašeno je ovom prilikom.

(TIP)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…