Pogotkom Morrisa Tuzla City osvojio nova tri boda

Pogotkom Kobieja Morrisa fudbaleri Tuzla Cityja minimalno su savladali Rudar iz Prijedora na stadionu Tušanj u Tuzli u okviru 23. kola Premijer lige BiH.

Pobjedonosni, ujedno i jedini gol, postignut je u 10. minuti. Nakon drugog kornera koji je izveo Mehanović u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Morris i matirao nemoćnog Šćekića.

Napadi domaćih uglavnom su polazili od Mehanovića, a jednu takvu akciju nije uspio realizovati Mehmedović. Od Rudara u prvom poluvremenu su viđena samo dva kornera iz kojih nisu ozbiljnije zaprijetili Brajloviću.

Jak vjetar u nastavku utakmice bio je najveći protivnik za fudbalere oba tima. Tuzla City je imao terensku inicijativu, a Prijedorčani su u jednom momentu tražili jedanesterac nakon starta Morrisa u šesnaestercu, ali sudija Topalović nije pokazao na bijelu tačku.

Tuzla City je uspio privesti utakmicu kraju i upisati novu pobjedu. Nakon 23. kola u Premijer ligi BiH Tuzla City je drugoplasirani sa 44 osvojena boda, a Rudar iz Prijedora je na 11. mjestu sa 17 osvojenih bodova.

(TIP/Izvor: Fena)