SBB napustilo preko 600 aktivnih članova u Tuzli; Vijećnici u GV Tuzla Sabiha Mujkanović  Mujačić, Lejla Osmančević i Omer Delalić istupili iz SBB-a i formirali Klub samostalnih vijećnika

Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla Sabiha Mujkanović  Mujačić, Lejla Osmančević i Omer Delalić istupili su iz SBB BiH  i formirali Klub samostalnih  vijećnika u Gradskom vijeću.

Kantonalni zastupnik  Nedžad Hamzić  svoj mandat nastavlja kao samostalni zastupnik u Skupštini TK budući da je isključen iz SBB-a.  Zanimljivo je da se to isključenje desilo u vrijeme još jedne smjene vlasti u najmnogoljudnijem kantonu koju Hamzić nije podržao, budući da mu je iz centrale SBB ostavljena mogućnost donošenja samostalne odluke.

SBB napustilo preko 600 aktivnih članova u Tuzli

”Vijećnicima u Gradskom vijeću Tuzla interesi Tuzlaka su na prvom mjestu. Svojim izlaskom iz SBB BiH želimo pokazati našim biračima da su glave kojima razmišljamo u Tuzli. Tu će i ostati, za razliku od pojedinaca koji su,  zarad nekoliko položaja u nacionalnim kompanijama, spremni “ prodati” svoj grad. Nastavljamo još jače rad na terenu u narednom periodu. Zbog neslaganja sa politikom SBB BIH i odnosa stranke prema članovima koji su uložili  više od decenije svog rada u rast i razvoj jedne političke ideje  za samo pet dana, Savez za bolju budućnost napustilo je preko 600 aktivnih članova, uglednih građana Tuzle. Ovaj podatak  potvrđuje jedinstvo članova okupljenih u  Gradskoj organizaciji na čijem je čelu bio Nedžad Hamzić. Zahvaljujemo im se na ukazanom povjerenju uz  obećanje  da ćemo ih uskoro informisati o našim daljnjim odlukama i političkim angažmanima, koji će uvijek biti za dobrobit građana Tuzle i Tuzlanskog kantona˝, saopšteno je iz Kluba samostalnih vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla.

(TIP)