Foto: U Banjaluci održan skup podrške Rusiji

U Banjaluci, kod spomenika ruskom caru Nikolaju II, u subotu je održan skup podrške Rusiji u organizaciji Udruženja “Srpsko-ruski most”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Rusijo, povedi u stvaranju časnijeg svijeta”, “Uznesimo molitve Bogu, da bude mir u Ukrajini i dobra volja među ljudima”, neki su od transparenata koji su držali prisutni na skupu uz brojne zastave.

“Motiv je jednostavan i cilj, mi smo ubijeđeni da nije baš sve crno-bijelo, da ima i druga strana sukoba ‘oko Ukrajine’. Govorim ‘oko Ukrajine’, jer nije to baš prosto rečeno rusko-ukrajinski sukob, mi se bojimo zaista da se taj sukob ne prelije na svijet”, rekao je Zdravko Močević, predsjednik Udruženja “Srpsko-ruski most”.

On je pozvao na pravo na slobodu mišljenja, da svi iznesu svoje stavove “i mi ovdje, a i svi drugi u regiji”.

Izrazio je žaljenje za žrtvama, bez obzira na to odakle su.

“Mi podržavamo mirno rješavanje sukoba uopšte u svijetu kroz institucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i evropske institucije, a ne mimo toga”, naglasio je on.

Apelovao je da se svi svjetski dogovori vrate u institucije, navodeći da se uvijek može dogovoriti, samo je potrebno dogovarati se i sagledati probleme u cjelini.

Osim Udruženja “Srpsko-ruski most”, na skupu su učestvovali i predstavnici moto-kluba “Noćni vukovi Republike Srpske”, kao i Srpskog narodnog pokreta “Izbor je naš”, kao i građani.

Skupu su prisustvovali i predsjednik Socijalističke partije i entitetski ministar energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić i ministar rada i boračko invalidske zaštite RS-a Duško Milunović.

(TIP/Izvor: Anadolija)