Predsjednik GO SDP BiH Tuzla Slađan Ilić susreo sa specijalnim predstavnikom EU za BiH Nj.E. ambasadorom Johannom Sattlerom

Predsjednik GO SDP BiH Tuzla Slađan Ilić i Nj.E. ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU za BiH održali su sastanak u srijedu u Tuzli.

Ilić je ovom prilikomu  upoznao Sattlera sa političkom situacijom kako u gradu, tako i u kantonu. Obzirom da je predsjednik Ilić delegat u Domu naroda Federacije BiH, ovom prilikom se razgovaralo o funkcionisanju i nadležnostima Doma naroda FBiH. Poseban akcenat u jučerašnjem razgovoru je stavljen na aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućim izmjenama Izbornog zakona, o Zakonu o porijeklu imovine kao i provedbi Strategije za borbu protiv korupcije TK, a koja je usvojena kada je Ilić bio na funkciji Predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona.

Ovom prilikom je dogovorena i buduća saradnja predsjednika GO SDP BiH Tuzla Slađana Ilića sa Nj.E. ambasadorom Johannom Sattlerom.

(TIP)